«Ο κ. Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι έχει φυτευτεί ένα κόμμα στα δεξιά του»

«Έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται αδιέξοδα ενώπιον της ΝΔ», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 943».

4735636

«Και στον προϋπολογισμό, ο οποίος θα βγει μόνο αν επιτευχθούν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις για εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία του δημοσίου, για ανάπτυξη 2,8% και για είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Και στο προσφυγικό, αλλά και στη θεαματική κωλοτούμπα της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που της δημιουργεί πρόβλημα στο σκληρό πυρήνα της βάση της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς 

Όπως ανέφερε, «τα αδιέξοδα αυτά τα βλέπουν και τα στελέχη της ΝΔ, τα οποία ανοίγουν το ζήτημα των επόμενων εκλογών και του εκλογικού νόμου. Είναι προφανές ότι αρχίζουν να εξετάζουν διάφορα σενάρια. Ανοίγουν το θέμα της εκλογολογίας μόλις τέσσερις μήνες μετά τις προηγούμενες εκλογές, πράγμα πρωτόγνωρο». Για να συμπληρώσει: «Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και το γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Όπως γνωρίζει ότι μπορεί να φυτευτεί ένα κόμμα στα δεξιά του, ότι θα χάσει 50 βουλευτές και ότι υπάρχει πλέον η πιθανότητα οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι σε θέση να δώσουν λύσεις».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε πως: «Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πρόβλημα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του, να πει αν ακόμα μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή της Συμφωνία των Πρεσπών μετά την ηχηρή διαφοροποίηση Σαμαρά, ο οποίος είπε ότι η χώρα πρέπει να αποδεσμευτεί από αυτή».

Σε ό,τι αφορά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «εγκρίθηκε ομόφωνα η διακήρυξή μας, η οποία -ειδικά στο προοίμιό της- συγκροτεί το “νέο εμείς”, που ακριβώς συμπεριλαμβάνει όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι μία ιστορική τομή». Πρόσθεσε ακόμα ότι το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ «θα πρέπει να συμπληρωθεί με κάποιο προσδιορισμό, ο οποίος να αποτυπώνει αυτή τη μεγάλη συμμαχία και μάλιστα να δείχνει με ισχυρό τρόπο το οικολογικό μας πρόσημο. Το νέο όνομα θα μπορούσε να αποφασιστεί μέσα από καθολική ψηφοφορία όλων των μελών, κάτι που θα αποτελούσε ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα δημοκρατικής λειτουργίας».

Τέλος, όπως υπογράμμισε, «η εποχή έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Πρώτον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζει τα πρώτα σοβαρά της προβλήματα. Και με το προσφυγικό και με το μακεδονικό και με τον προϋπολογισμό, ο οποίος διαψεύδει τις προσδοκίες της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων στρωμάτων. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις γύρω από το πολιτικό του στόχο».

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

MHTSOTAKHSTHEODORIKAKOS 1

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

Το δημοσίευμα εμφανίζει μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ…

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»

Κακλαμάνης

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»

Ηχηρή παρέμβαση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας έκανε…