Ο κ. Μητσοτάκης για τον Παύλο Φύσσα

Θεαματική στροφή σε σχέση με όσα υποστήριζε μέχρι πριν από λίγο καιρό για την «αριστερή τρομοκρατία»

ek mffd

Θεαματική στροφή σε σχέση με όσα υποστήριζε μέχρι πριν από λίγο καιρό έκανε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Αφού ανέλυσε τη βία που προέρχεται από ομάδες που «θέλοντας να νομιμοποιηθούν πολιτικά άντλησαν επιχειρήματα από τα δόγματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς», καθώς και την «κουλτούρα της βίας», ο πρωθυπουργός στράφηκε στα εγκλήματα της Ακροδεξιάς:

«Με την ίδια ένταση, όμως, η πολιτεία οφείλει να είναι αμείλικτη και απέναντι στη νέα βία, η οποία πηγάζει από την Ακροδεξιά. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία μας. Το ίδιο και οι ρατσιστικές επιθέσεις. Οπως και τα χτυπήματα εναντίον της ενημέρωσης με τελευταίο κρούσμα τον ξυλοδαρμό Γερμανού δημοσιογράφου, χθες, στο Σύνταγμα. Ολα αυτά δεν έχουν καμία θέση στον τόπο μας».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ακόμα και όσοι από τους τρομοκράτες επικαλούνται την Αριστερά δεν έχουν καμιά σχέση μαζί της: «Αποδείχτηκε ότι δεν ασκούσαν πολιτική, απλά δολοφονούσαν ανθρώπους. Γι’ αυτό και σήμερα, ακόμα κι όποιος πιστεύει στην Αριστερά, βρίσκεται απέναντί τους».

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή γραμμής, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν περάσει ούτε τρία χρόνια από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο ειδησεογραφικό πόρταλ των Βρυξελλών «Politico», όπου εμφανιζόταν να υποβαθμίζει εντελώς τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, μόνο και μόνο προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη στη χώρα «αριστερής τρομοκρατίας».

Στις δηλώσεις του εκείνες, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριζε ότι η Χρυσή Αυγή «υπήρξε τόσο εξτρεμιστική και χυδαία» ώστε περιθωριοποιήθηκε. Και πρόσθετε ότι πλέον «είναι σαν να μην υπάρχει». Η πεποίθησή του ήταν ότι «η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια» («Greece fears revival of far-left violence», «Politico», 26.6.2017).

Σημαντική η αλλαγή στάσης και ευπρόσδεκτη η έμπρακτη αυτοκριτική σχετικά με την Αριστερά. Ασφαλώς έπαιξαν ρόλο γι’ αυτή τη μεταστροφή οι αποκαλύψεις της μεγάλης δίκης καθώς και η θρασύτητα των Ταγμάτων Εφόδου που ξεμύτισαν, ενθαρρυμένα από την εισαγγελική πρόταση. Αρκεί να ενημερώσει ο κ. πρωθυπουργός για τη νέα του γραμμή και τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, με πρώτο τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…