Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη

Με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καυτηριάζει την δήλωσε του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη, περί «παραπομπών στο παρελθόν και στο 1965», από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, αναφερόμενος στην δολοφονία Λαμπράκη.

NewsRoom 27/05/2018 | 12:54

Ως γνωστόν, η αποτρόπαιη αυτή ενέργεια του δεξιού παρακράτους έλαβε χώρα τέτοιες ημέρες, στις 22 Μαΐου, το 1963 και όχι το... 1965, ενώ σαν σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει:

«Το αντικοινωνικό μένος του κου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».

Η επίμαχη δήλωση

Στην απάντησή του, ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών...»

Παπαδημούλης : Ύβρις κατά της ιστορίας η δήλωση Μητσοτάκη 

Με αυστηρή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Παπαδημούλης τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στην οποία είπε «τι τον νοιάζει τον 17χρονο αν έγινε το 1963 η δολοφονία του Λαμπράκη».

Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη είναι ύβρις κατά της Ιστορίας και της ίδιας της Δημοκρατίας τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει «θα τολμούσε να πει τα ίδια, κυνικά κ ανιστόρητα και για την δολοφονία Μπακογιάννη το 1989; Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει...» καταλήγει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.