ΠΤ

Παναγιώτης Τζανετής

Ο κ. Κατρίνης και ο Άχθος Αρούρης

«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται!» έλεγε ο Καραμανλής ο μείζων. Ο κ Δούκας, τέως υφυπ Οικονομικών, το ξέχασε και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, με αποτέλεσμα να πει τα όσα είπε, επαιρόμενος.

venizelos androulakis

Ο παριστάμενος Υπουργός Γεωργίας, ο ΓΓ του ιδίου υπουργείου κι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, τέως υπουργός, κ Λυκουρέντζος του έκαναν σεκόντο χαχανίζοντας και επαινώντας την «εποποιία»! Ωσεί παρόντες και διασταλτικώς χαχανίζοντες κι αυτοί, ο νυν Πρωθυπουργός και τότε βουλευτής της ΝΔ, κ Κυρ Μητσοτάκης και ο τότε Πρωθυπουργός και νύν βουλευτής της ΝΔ, κ Κ Καραμανλής ο ελάσσων. Ο πρώτος διαχώρισε την θέση του, ευλόγως κι αυτοστιγμεί, με την αποπομπή.

 Σκληρός αντικαραμανλικός τουλάχιστον επί Σημίτη, ο κ. Λιβανός, δεν αποκλείεται να είχε πράγματι ειρωνική διάθεση ωστόσο το κατάλαβε μονάχα αυτός. Γιός υπουργού και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ, ανιψιός του Παναγ Κανελλόπουλου κι απόγονος του εκτελεσθέντος Πρωθυπουργού Δημητρίου Γούναρη είναι ο ορισμός αυτού που θα λέγαμε «τζάκι». Βρέθηκε να υπηρετεί το άλλο «τζάκι» με ενθουσιασμό κι όφειλε να μην έχει ανάρμοστο συμπεριφορά και να τηρεί τους τύπους. 

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Το Μεσολόγγι ίσως έχασε τον όγδοο κατά σειρά μελλοντικό πρωθυπουργό του (… λέμε, τώρα) και το θέμα όσον αφορά τους κκ Μητσοτάκη, Λιβανό αρχειοθετήθηκε. Είπαν και δυο κουβέντες για ιστορικές ανακρίβειες και για κάποιο κώδικα αξιών (όχι και τόσο αυστηρό όσο ο Bushido) και πάμε γι’ άλλα.

Η εκκρεμότητα έμεινε όμως χάσκουσα για τους κκ Δούκα και Κ Καραμανλή, που εμφανίστηκαν να συμμετέχουν σε κάτι που εμπλέκει τον μισό ποινικό κώδικα. Κι εδώ δεν μιλάμε για τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο ή τον Χαρίλαο Τρικούπη αλλά για ανθρώπους εν ζωή κι ενεργούς πολιτικά.

Προχθές στην Βουλή η κα Τζάκρη, μιλώντας αμέσως προ του κ Τσίπρα, ανέφερε το όνομα που επλανάτο της αιθούσης. «Υπήρχε Πρωθυπουργός; Ναι υπήρχε και τον λέγανε Κώστα Καραμανλή. Και αναρωτιέμαι αν υπάρχει εισαγγελέας;» Λέγοντας στους συναδέλφους της του ΚΙΝΑΛ ότι όχι απλώς δεν προτίθεται να τηρήσει «ίσες αποστάσεις» αλλά τους έδειξε και τον δρόμο της από κοινού διερεύνησης των ποινικών πλευρών της ομολογηθείσας συμπεριφοράς. Αυτό στην χαρτοπαικτική τέχνη λέγεται ρελάνς!

Η κα Νάντια Γιαννακοπούλου αμφισβητώντας την οιωνεί αρχηγική θέση του κ Κατρίνη, παρεμβλήθηκε εμβόλιμα και κάνοντας ότι δεν άκουσε τα λεχθέντα εξαπέλυσε τον ετοιματζίδικο φιλιππικό της περί του τάχα «ισαποστάκια» Τσίπρα. Για όποιον δεν την άκουσε, την αναπαρήγαγε (;) το βράδυ ο κ Πρετεντέρης, ξεχνώντας κι αυτός ότι παραβίαζέ ανοικτές θύρες και παραλείποντας την πρόταση που ακούστηκε για από κοινού διερεύνηση. Το ότι η χθεσινή συζήτηση αφορούσε προανακριτική συσταθείσα με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης, έδειχνε καθ’ ειρωνεία το: «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ»

Ο αρχηγεύων, στην Βουλή, κ Κατρίνης βρέθηκε σε απρόσμενα δύσκολη θέση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

 

Είναι μακρά η παράδοση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας. Ο κ Μιχ Κατρίνης δεν ανήκει σε εκείνη την μεγάλη φουρνιά, που βρίσκεται πια σε ηλικία συνταξιοδότησης. Είναι σχεδόν συνομήλικος του κ Τσίπρα και εισήλθε περίπου ταυτόχρονα στην κεντρική πολιτική σκηνή (εξελέγη βουλευτής Ηλείας το 2007 και το 2009. Πρόλαβε και γνώρισε τα τελευταία μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ. 

Σήμερα, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ εκπροσωπεί στην Βουλή τον νεο-εκλεγέντα αρχηγό του κ Νίκο Ανδρουλάκη, που δεν έχει την ιδιότητα του βουλευτή. Εκ των πραγμάτων επωμίζεται μέγα μέρος των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί. Θα κριθεί και μάλιστα αυστηρά για την λεπτότητα των χειρισμών του, καθότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Η προχθεσινή συζήτηση διεξαγόντανε στη σκιά της ιταμής πρόκλησης από τον κ Κυρ Μητσοτάκη κατά την συζήτηση για την μομφή προκειμένου να επωμιστεί ο νέος το παλιό σκάνδαλο Novartis, όπως είχε κάνει ο ίδιος κάνοντας τον κ Γεωργιάδη αντιπρόεδρο. Ο κ Ανδρουλάκης μη απαντώντας τότε, πρακτικώς απάντησε να λείπει το βύσσινο. 

Κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό να του το ανταποδώσουν, δίνοντας την εντύπωση ότι αποτελούν τον «πάγκο» του Κυριάκου μέσα στο ΚΙΝΑΛ. Σε αντίθετη γραμμή κινήθηκε σταθερά ο κ Κατρίνης αν και δεν πήρε την πάσα της πρότασης Τζάκρη, ενδεχομένως μη μπορώντας να το κάνει χωρίς συνεννόηση.

ΚΟΝΤΡΑ ΡΕΛΑΝΣ

Επανάφερε πάντως την συζήτηση στο επίδικο κι υπενθύμισε με τα λεγόμενα του στην κ Γιαννακοπούλου ότι αυτός εκπροσωπεί τον αρχηγό του κι όχι εκείνη. Το πολύ-πολύ, εκείνη να εκπροσωπεί τον τριτεύσαντα κ Λοβέρδο.

Δεν αρκέστηκε όμως σ’ αυτό. Η σαφής αναφορά του στα όσα συμβαίνουν με τις διώξεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα για το σκάνδαλο της Novartis, λέγοντας ότι «δεν νοείται δημοκρατία στην οποία η ερευνητική δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή», αποτέλεσε αυτό που λέγεται κόντρα-ρελάνς.

Ήταν ένα ακόμη βήμα απαλλαγής από τον Άχθο Αρούρη της παράταξης του.

Πηγή: Documentonews

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…