«Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ότι θέλει για να υπερασπίσει τη Θέση του»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, η οποία θα αποφασίσει εάν θα αναθέσει την δικογραφία της Novartis σε εφέτη ανακριτή, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Β. Πλιώτα. 

δικαιοσύνη

 

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών εάν η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή. Η Ολομέλεια Εφετών αναμένεται να λάβει απόφαση εντός του μήνα, είτε κατά την ήδη προγραμματισμένη για τις 21 Νοεμβρίου σύγκληση του Σώματος, είτε με νέα που πιθανότατα θα οριστεί για τις 28 Νοεμβρίου.

Οι Εφέτες μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα καλούνται να αποφανθούν αν την μεγάλη έρευνα που φέρει το όνομα ενός φαρμακευτικού κολοσσού πρέπει λόγω σοβαρότητος αλλά και ταχύτητας να αναλάβει να χειριστεί Ειδικός Εφέτης Ανακριτής. Η Ολομέλεια Εφετών εφόσον εγκρίνει δια ψηφοφορίας τις εισηγήσεις που θα γίνουν βάσει της παραγγελίας του κ. Πλιώτα, στην συνέχεια θα ορίσει και τους Εφέτες που θα αναλάβουν την περαίωση του συνόλου της ποινικής υπόθεσης και ως προς την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς που απασχολεί την Δικαιοσύνη από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016 και ως προς εκείνα τα τμήματα που έχουν ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας και άλλα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικές πηγές σχολιάζοντας όσα φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο Κώστας Φρουζής, κάνοντας λόγο για προτροπή από την Ε. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 να δώσει τα ονόματα των πολιτικών με αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας, λένε:

«Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του» τονίζοντας ότι είχε καταστεί κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018, με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα και να δεσμεύει τους λογαριασμούς που διατηρούσε στην Ελβετία.

Εισαγγελικοί κύκλοι σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση άλλες τρείς φορές (σ.σ με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων) ακόμη και μέσω υπομνήματος, στο πλαίσιο επιμέρους ανοιχτών ερευνών για την Νοβάρτις.

 

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

6198422

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

Δείτε την κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μοναχούς στην Αμοργό

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…