«Ο κ. Βρούτσης φουσκώνει τα νούμερα με ψέματα γιατί προεξοφλεί την αποτυχία του»

Τη στρατηγική κατασκευής ψευδών ειδήσεων από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου

NewsRoom 30/07/2019 | 16:35

«Ο κ. Βρούτσης το μόνο που κάνει από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του είναι να περιφέρεται σε παράθυρα και να προσπαθεί να κατασκευάσει ψευδείς ειδήσεις για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αντί να ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιό του κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ανακαλύπτοντας υποτιθέμενες "τρύπες"», είπε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ "Real Fm".

Ανέφερε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου «ορίζει σαφέστατα και ανώτατο όριο εισφορών και ανώτατο όριο σύνταξης, που φτάνει, στις περιπτώσεις που κάποιος έχει καταβάλει τις ανώτατες εισφορές για 40 χρόνια, σε ανώτατο όριο σύνταξης περίπου 3.100 ευρώ». Σχετικά με τα περί συντάξεων 24.000 καταλόγισε "επικοινωνιακό παιχνίδι" στον κ. Βρούτση. Δήλωσε ειδικότερα ότι «καμία τέτοια σύνταξη δεν έχει καταβληθεί. Είχαμε δώσει σαφέστατη εντολή να μην καταβληθεί καμία τέτοια σύνταξη, που είναι απόρροια των αμαρτιών των παλαιών καθεστώτων, και είχαμε δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ταβάνι σε όλους, γιατί σε κάποια από τα παλαιά καθεστώτα δεν υπήρχε ανώτατο όριο εισφορών». «Είχαμε δρομολογήσει και τη νομοθετική ρύθμιση για να λύσει οριστικά το ζήτημα αλλά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ότι το καλοκαίρι του 2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνει άμεσα και ηλεκτρονικά και πως ο κ. Βρούτσης «έρχεται να καπηλευτεί». Είπε επίσης ότι «όσο ήμασταν στην κυβέρνηση καταφέραμε να μειώσουμε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις που μας είχε αφήσει ο κ. Βρούτσης κατά 70%. Από τις 400.000 σε περίπου 100.000 κύριες, επικουρικές και εφάπαξ μαζί». Τον κατηγόρησε ότι «φουσκώνει τα νούμερα λέγοντας ψέματα γιατί προεξοφλεί τη δική του αποτυχία».

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «όλα αυτά έρχονται να επικαλύψουν το μείζον ζήτημα που αφορά τη στάση της ΝΔ σε σχέση με το ασφαλιστικό».