ΝΜ

Ντένης Μακρής

Ο ηθοποιός Ντένης Μακρής γράφει στο koutipandoras.gr για το απροσμέτρητο κενό μεταξύ των ανθρώπων

Με αφορμή τη σωματική performance «Das Kleid Hamlet - Το φόρεμα Άμλετ» της Φαίδρας Σούτου στο θέατρο «Αργώ»

44093850 2026760637361885 3018219818370203648 n 0

Το «Φόρεμα Άμλετ επιχειρεί να διανύσει μια απόσταση. Από τον έναν άνθρωπο στον άλλον. Μια αδιάκοπη πορεία που καθημερινά λαμβάνει χώρα μεταξύ των ανθρώπων. Η συνάντηση με τον άλλον περιλαμβάνει ανταλλαγές λέξεων αλλά δεν συνομιλείς και απαραίτητα. Συνυπάρχεις με κάποιον αλλά μόνο χορικά.

Το απροσμέτρητο κενό που έχει κατακλύσει το «ανάμεσά» μας έχει εγκαταστήσει έναν ιδιόμορφο ωκεανό αδιαφορίας. Κάθε μέρα και πιο πολύ. Κάθε μέρα και πιο αδιόρατο. Έτσι που τελικά να μη θυμάσαι να γυρίσεις πίσω. Και να ψάχνεις τις απαντήσεις στα πιο λάθος μέρη. Στην παράσταση αυτή τοποθετούνται οι απαντήσεις αυτές στο «άλλο». Σ’ αυτό που είναι έξω από μένα. ‘Άρα και κάθε ερώτηση τίθεται σε σχέση με αυτό.

Ακριβώς εκεί παίρνει σχήμα η σχέση μεταξύ των δύο ανθρώπων που παλεύουν να συνομιλήσουν στη σκηνή του θεάτρου «Αργώ». Κι εκεί είναι που αναδύεται η ιστορικότητα και η οικουμενικότητα των αποφάσεων που ανά τα χρόνια παίρνει και ξαναπαίρνει η ανθρωπότητα.

* Η σωματική performance για δύο, «Das Kleid Hamlet – Το Φόρεμα Άμλετ» παίζεται για έξι μόνο παραστάσεις στο θέατρο «Small Argo Full of Art» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) από τις 29/10 έως τις 5/11/2018. Σάββατο & Κυριακή στις 21.00

Σύλληψη – δραματουργική επεξεργασία – χορογραφία: Φαίδρα Σούτου/ Μουσική: Γιάννης Λούκος/ Ερμηνεία: Ντένης Μακρής – Φαίδρα Σούτου/ voice over: Νίκος Ψαρράς/ Βίντεο: Θανάσης Τότσικας/ Φωτισμοί – Σκηνική εγκατάσταση: Βασίλης Αποστολάτος/ φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης

Εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου)