Newsroom

Newsroom

Ο Ιταλός κρουστός Luca Rossi για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο Ναπολιτάνος κρουστός και συνθέτης, Luca Rossi, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, για μια συναυλία στο Cabaret Voltaire, ένα σεμινάριο κρουστών στα «Κρουστά της Τάκη» και μια μουσικό-χορευτική συνάντηση με την ελληνοιταλίδα χορεύτρια Αθηνά Κυρούση Salvucci.

luca rocci

Ο Rossi, γνώστης και λάτρης της παραδοσιακής μουσικής της Νότιας Ιταλίας, είναι ένας από τους πλέον γνωστούς παίκτες της tammorra και του tamburello στην Ιταλία και ειδικεύεται σε τεχνικές και στυλ των τύμπανων της Μεσογείου. Γεννημένος στην Νάπολη, από μικρός συνοδεύει τη μουσική του με μνήμες και στοιχεία από την παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

Εκτός από την εκτέλεση, ο Luca ασχολείται και με την σύνθεση τραγουδιών. Είναι ένας από τους συνθέτες του τραγουδιού «Southern Sun» που έγινε soundtrack της ταινίας «Il Volo» σε σκηνοθεσία του Wim Wenders.

Ο Luca Rossi σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Μουσικής και Καλών Τεχνών της Μπολόνια.  Έχει εμφανιστεί στην ιταλική λαϊκή μουσική σκηνή και διεθνή ethnic μουσική. 

Το 2006 κέρδισε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ για την ιταλική ethnic μουσική «Terre in moto». Το 2009, έλαβε το λογοτεχνικό βραβείο Sergio Manetti, για την ποίηση στην τέχνη της perfomance, από την Ακαδημία Τέχνης του Arezzo.

Διδάσκει σε διάφορες ακαδημίες μουσικής και ασχολείται τακτικά με εργαστήρια και την εκπαίδευση σε τύμπανα σε παγκόσμια κλίμακα, όπως στην Ακαδημία της Τέχνης στο Arezzo και στο Drumming Holiday στην Αυστρία.

Εχει δημοσιεύσει τα βιβλία «The Raccontaio» και «Tammorra – ιταλικά τύμπανα».

Συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ ethnic μουσικής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπως το Festival Decouvertèes Tunisie (Τυνησία El Jem), το Διεθνές Φεστιβάλ της Chiclana (Ισπανία), το Φεστιβάλ της Πάτρας, το Φεστιβάλ Μεσογείου (Ιταλία) (Βουλγαρία), Φεστιβάλ Ιταλικής Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ), Drumming Holiday (Αυστρία).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ CABARET VOLTAIRE

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής, συνθέτης από την Νάπολη έρχεται για μία συναυλία στην Αθήνα όπου θα μας ταξιδέψει στην μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

15 Φεβρουαρίου 

Σάββατο, Ώρα : 21:00

Cabaret Voltaire ( Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο )

Είσοδος : 5€ (άνευ ποτού)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TAMMORRA ΣΤΑ «ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΤΑΚΗ»

Η tammorra είναι ένα προγονικό όργανο που συνδέεται βαθιά με την ιστορία και την παράδοση της Ιταλίας και της Μεσογείου.  Θα ανακαλύψουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτού του κρουστικού οργάνου τόσο στον παραδοσιακό τομέα όσο και στις πιο σύγχρονες εφαρμογές του, αναζητώντας μια γλώσσα προσαρμόσιμη σε κάθε κατάσταση και μουσικό πλαίσιο. Η παραδοσιακή γλώσσα της tammurriata και tarantella θα είναι το σημείο εκκίνησης από το οποίο θα εργαστούμε για την εκμάθηση του οργάνου, θέτοντας τα θεμέλια για να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε διάφορα μουσικά είδη. Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όσους γνωρίζουν ήδη το όργανο αλλά και σε όσους δεν το έχουν ασκήσει ποτέ, χάρη σε μια απλή μέθοδο και ταυτόχρονα πλούσια σε δυνατότητες.

Κυριακή  16 Φεβρουαρίου

Ώρα 15:30-19:00

Στα Κρουστά της Τάκη (Πλαταιών 10, Κεραμεικός)

Κόστος: 25 ευρώ. 

Απαραίτητη η κράτηση για το σεμινάριο. Τηλ 6979095032, [email protected]

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ «ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ»

Μια συνάντηση μουσικό-χορευτική. Ο Luca Rossi μουσικός, τραγουδοποιός και συνθέτης γεννημένος στην Νάπολη, από μικρός συνοδεύει τη μουσική του με μνήμες και στοιχεία από την παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

Η Αθηνά Κυρούση Salvucci ελληνοιταλίδα χορεύτρια που ερευνά με μεγάλη αγάπη τα τελευταία χρόνια την κάτω ιταλική μουσικοχορευτική παράδοσή, τον προσκαλεί στην Ελλάδα για να σμίξουν τις τέχνες και μνήμες τους. 

Ο σύγχρονος χορός αυτή τη φορά συναντάει τις ταραντέλλες της Κάτω Ιταλίας.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίο, στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, Πλατεία Ελευθερίας 25, 6ος όροφος

Στις 21:30. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…