Newsroom

Newsroom

Ο Ίρβινγκ του NBA «τινάζει στον αέρα» συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για τη Γάζα

«Το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το μπάσκετ»

5d5bdc90825e633823636bd2

Ο Καϊρί Ίρβινγκ συγκλόνισε έπειτα από τον αγώνα με τους Μπουλς, εξηγώντας πως το μπάσκετ είναι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, μιλώντας για την κατάσταση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Η ομάδα του είναι φαβορί για τον τίτλο στο NBA και έχει όλα τα “φώτα” πάνω της, με τον Αμερικανό γκαρντ να εκμεταλλεύεται το γεγονός για να στηρίξει την αντιπολεμική προσπάθεια.

«Δεν πρόκειται να πω ψέματα. Συμβαίνουν πολλά πράγματα εκεί έξω και το μπάσκετ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή… Συμβαίνουν πολλά πράγματα στο εξωτερικό… Υπάρχει ακόμα δουλεία και απανθρωπιά. Ζητώ συγγνώμη, όμως δεν μπορώ να επικεντρωθώ στις ερωτήσεις σας. Δεν μπορώ να μιλήσω για μπάσκετ όταν συμβαίνουν όλα αυτά. Δεν γίνεται να μην μιλάει κανείς για αυτά. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει…

Δεν έχει να κάνει μόνο με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Αφορά όλο τον κόσμο και το νιώθω. Είμαι πολύ συμπονετικός για όλες τις φυλές και όλες τις κουλτούρες όμως βλέπουμε ακόμα να γίνονται διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, το τι πιστεύει κάποιος. Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, πρέπει να στηρίζεις την αντιπολεμική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους στη Γάζα, παιδιά, μωρά… Αυτό είναι το μόνο που επικεντρώνομαι. Δεν με νοιάζει να μου κάνετε ερωτήσεις για το παιχνίδι». 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…