Ο ιός και η Κίνα: Τι κρύβουν οι Κινέζοι;

Από ό,τι φαίνεται διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια παίζονται τη στιγμή που χιλιάδες ανθρώπων πεθαίνουν καθημερινά σε όλες τις χώρες του κόσμου

AP 20102388695099

Σύμφωνα με τον Guardian, οι Κινεζικές αρχές μπλόκαραν στις αρχές του 2021 την επίσκεψη στην Κίνα αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που σκοπό είχαν να μελετήσουν την προέλευση του ιού, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε εγκριθεί η visa τους.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και ζήτησε από την Κίνα να αναθεωρήσει την απόφασή της. Ας σημειώσουμε εδώ ότι δύο μέλη της ομάδας του ΠΟΥ έχουν ήδη καταφθάσει στην Κίνα ενώ στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν δόθηκε άδεια εισόδου!

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε επίσης ότι η διερεύνηση της προέλευσης του ιού είναι πρώτιστης σημασίας για τον ΠΟΥ και η Κίνα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις εντολές του ΠΟΥ. Εις μάτην όμως…

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμήσουμε ότι σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, ο ιός προήλθε από νυχτερίδες που πέρασαν σε εδώδιμα ζώα και από εκεί στον άνθρωπο στην επαρχία Hubei της Κίνας, το Δεκέμβρη του 2019, εξού και η ονομασία του ιού COronaVIrus Disease 19 (COVID-19).

Oι ειδικοί του ΠΟΥ προσπαθούν να πείσουν την Κίνα να τους επιτρέψει την είσοδο στην χώρα για περαιτέρω μελέτη της προέλευσης του ιού, αυτές οι προσπάθειές τους έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλη αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε την προέλευση του ιού;

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο Δεκέμβρη του 2019.

Τα πρώτα emails που μιλούσαν για μια διαφορετική ιική ασθένεια έφτασαν στην ιολόγο του ΠΟΥ, Maria van Kerkhove, στις διακοπές των Χριστουγέννων 2019. Αμέσως η κ. Kerkhove κατάλαβε ότι αυτή η ασθένεια είναι μια νέα ιική προσβολή και κινητοποίησε αμέσως τους αξιωματούχους του ΠΟΥ. Μια ομάδα του ΠΟΥ ετοιμάστηκε αμέσως να επισκεφθεί την πόλη Wuhan όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα…και από εκείνες τις μέρες η κ. Kerkhove δεν έχει πάρει ούτε μια μέρα άδεια.

Η επίσκεψη των ειδικών του ΠΟΥ στην πόλη Wuhan σκοπό είχε να μελέτησει από κοντά τους πρώτους ανθρώπους που ασθένησαν από τον COVID-19. Δεν είχε πρόθεση να κατηγορήσει τους Κινέζους ότι τους ξέφυγε ο ιός από κινεζικά εργαστήρια που μελετούν τους κoρονοϊούς.

Η αποστολή αυτή είχε δεχθεί κριτική από τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος επιθυμούσε να κατηγορήσει άμεσα τους Κινέζους για την πανδημία! Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ αλλά παράλληλα δεν γίναμε πιο σοφοί για την προέλευση του COVID-19!

Σύμφωνα με τον Garrett Grigsby, του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, αυτή η μελέτη των ειδικών του ΠΟΥ δεν συμβαδίζει με την εντολή που έχει ο ΠΟΥ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να καταλάβουμε από πού προήλθε αυτή η ασθένεια μέσα από μια ανεξάρτητη έρευνα που θα πρέπει να διευκολυνθεί από όλους τους Κινέζους αξιωματούχους και να γίνει με απόλυτη διαφάνεια».

Ο Dr Mike Ryan του ΠΟΥ είπε ότι πριν από λίγες μέρες, η ομάδα του ΠΟΥ έχει συνεργαστεί στενά με τις Κινεζικές Αρχές για την προετοιμασία αυτού του ταξιδιού. Αλλά, την τελευταία στιγμή (την περασμένη Τρίτη), οι Κινέζοι ανακοίνωσαν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα visa για την ομάδα του ΠΟΥ! Μια στροφή 180 μοιρών από την πλευρά της Κίνας!

Η ομάδα του ΠΟΥ έλπιζε ότι ήταν ένα λογιστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο το οποίο θα λυνόταν άμεσα και η ομάδα θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Κίνα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Από ό,τι φαίνεται διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια παίζονται αυτή την στιγμή που η πανδημία μεταδίδεται πλέον με τουλάχιστον ένα μεταλλαγμένο στέλεχος από τον αρχικό ιό και χιλιάδες ανθρώπων πεθαίνουν καθημερινά σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Όσο περνά ο χρόνος από την εμφάνιση των πρώτων ασθενών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος ο εντοπισμός της προέλευσης του ιού.

Είναι σαν να έχει γίνει ένα έγκλημα, και οι αρχές του κράτους στο οποίο έγινε το έγκλημα, να μην επιτρέπουν σε εγκληματολόγους και ιατροδικαστές να επισκεφτούν το σημείο του εγκλήματος.

Είναι τα εμβόλια πανάκεια;

Σήμερα, που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 σε όλες τις χώρες του κόσμου, γίνεται ένας αγώνας δρόμου κατά του χρόνου, ώστε να εμβολιασθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος πληθυσμός μέχρι την άνοιξη.

Τα ζητούμενα όμως ακόμα και σήμερα είναι τούτα:

1. Είναι το εμβόλιο αποδοτικό σε όλες τις ομάδες των ασθενών και των ευαίσθητων ομάδων;

2. Άνθρωποι που πάσχουν από μια Μη Μεταδοτική Ασθένεια (ΜΜΑ) όπως είναι ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης, πώς θα αντιδράσουν στο εμβόλιο; Θα υπάρξουν παρενέργειες;

3. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί να εμβολιαστεί μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ώστε να αποκτήσει η κοινωνία ανοσία;

4. Πόσο θα διαρκέσουν τα αυστηρά lockdowns;

Χωρίς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και να πλέουμε προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα-εμβόλιο…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…