Newsroom

Newsroom

«Ο ιός δεν μεταδίδεται έξω», λέει τώρα ο Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη γεμάτη… μαργαριτάρια

Μέχρι τώρα δεν ξέραμε πάντως ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο επειδή προετοιμαζόταν για το πτυχίο του επιδημιολόγου...

ek xrysst

Μια συνέντευξη γεμάτη «μαργαριτάρια» έδωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον real FM.

Συγκεκριμένα, βγαίνοντας εντελώς εκτός της «γραμμής» των επιδημιολόγων αλλά και της πραγματικότητας, υποστήριξε ότι «δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους», λέγοντας μάλιστα ότι οι αστυνομικοί την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου βρίσκονταν σε αποστάσεις μεταξύ τους, κάτι που διαψεύδεται από εκατοντάδες φωτογραφίες και μαρτυρίες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι συγκεντρώσεις όπως εκείνη του Εφετείου, αλλά και εκείνη του Πολυτεχνείου με τις αποστάσεις αποτελούν μεν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όμως ότι ο συνωστισμός χιλιάδων αστυνομικών, ο ένας πάνω στον άλλο, δεν αποτέλεσε εστία μολύνσεων από τον κορονοϊό επειδή ο ιός «δεν μεταδίδεται έξω στην ατμόσφαιρα». Υποστήριξε μάλιστα ότι για τα 500 κρούσματα εντός της ΕΛΑΣ ευθύνονται το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον και όχι το επιχειρησιακό. 

«Η αστυνομία αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 500 κρούσματα. Ελάχιστοι, νομίζω μετρούνται στα δάχτυλα μιας παλάμης, νοσηλεύονται γιατί είναι νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς, όλο το πρόβλημα έρχεται από φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον όχι από το υπηρεσιακό. Και δεύτερον οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Γίνονται τα πάντα και λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και υπάρχουν εντολές προς τους διοικητές των υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων», είπε ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τα υπόλοιπα «μαργαριτάρια»

Η στατιστική των χημικών

Εκτός αυτού ο υπουργός προχώρησε σε καταμέτρηση… χρήσης χημικών, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ έχει ρίξει τρεις φορές λιγότερα χημικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας βέβαια να συνυπολογίσει τις πρωτοφανούς αγριότητας και επικινδυνότητας χρήση των Αυρών της ΕΛΑΣ με ρίψεις νερού απευθείας προς τους διαδηλωτές. «Θα υπάρξουν άλλα πράγματα πιο ήπια έτσι ώστε να αλλάξουμε ριζικά όλο αυτό το επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε 3 φορές περισσότερα χημικά σε έναν χρόνο από ό,τι έχουμε ρίξει εμείς σε έναν χρόνο”, επισήμανε συγκεκριμένα.

«Συγγνώμη στις κυρίες»

Επίσης, σε μια προσπάθεια να αποβάλλει από πάνω του τις ευθύνες και να τις ρίξει στα αστυνομικά όργανα, υποστήριξε ότι ηταν λάθος η σύλληψη των εννέα φεμινιστριών που έκαναν κινητοποίηση έξω από τη Βουλή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών. «Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή», δήλωσε. 

Βεβαίως το αν θα αποσυρθούν και οι κατηγορίες κατά των εννιά γυναικών παραμένει άγνωστο…

«Χιλιάδες μικρά παιδιά» στην πορεία του Γρηγορόπουλου

Διασκεδαστική ήταν επίσης η αναφορά του στους λόγους για τους οποίους δεν θα πρεπει να γίνουν οι συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο. Εκεί πάνε μικρά παιδιά. Αν πάνε τόσες χιλιάδες μικρά παιδιά και νεαροί, καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν την επόμενη μέρα αυτά τα παιδιά πάνε στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, είναι εφιάλτης», δήλωσε.

Κάμερες στα ΜΑΤ: Οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους διαδηλωτές πριν αρχίσει η καταγραφή

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης θέμα των καμερών που θα φέρουν στις στολές τους οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, σχετικά τον τρόπο που θα γίνεται η χρήση περιέγραψε μια «σκηνή» που μάλλον απέχει αρκετά από την πραγματικότητα που επικρατεί όταν υπάρχει ένταση κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ θα φέρουν κάμερα στις στολές τους η οποία όμως θα είναι απενεργοποιημένη και θα πρέπει να ενημερώνουν τους διαδηλωτές τη στιγμή που θα ξεκινάει η καταγραφή.

«Έχει τελειώσει η υπόθεση. Έχουν ρυθμιστεί όλες οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα βγαίνουν στις επιχειρήσεις με κάμερα της οποίας η λειτουργία θα ανακοινώνεται σε αυτούς που διαδηλώνουν, ότι από τώρα αρχίζει η καταγραφή” είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημειώνοντας ότι αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε ένα σημείο όπου θα κρατιέται με όλους τους κανόνες και τις δικλείδες ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα. “Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για προανακριτικούς λόγους, είναι προφανές ότι με άδεια του εισαγγελέα θα χρησιμοποιείται” σημείωσε.

“Και άλλες ομάδες της αστυνομίας όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ, θα φέρουν κάμερες στο σώμα τους, άλλου είδους, που θα χρησιμοποιούνται την ώρα των επιχειρήσεών τους. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στη διαφάνεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας και θα λυθούν πολλά προβλήματα” συμπλήρωσε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο real.gr

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…