Ο Ηλιόπουλος καταδικάζει το κατάπτυστο δημοσίευμα του Χίου για τον Γερουλάνο

Απέναντι στον εκφοβισμό και τη ρητορική μίσους στάθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή το κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ για τον Παύλο Γερουλάνο και την φασιστική επίθεση εναντίον του. 

Ηλιόπουλος 1

«Ο εκφοβισμός και η ρητορική του μίσους δολοφονούν. Όσοι δεν παίρνουν θέση είναι κομμάτι του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επίθεση από έντυπο γνωστό για τον φασιστικό ρατσιστικό του λόγο αποτελεί πλήγμα για τη δημοσιογραφία. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: 

Η επίθεση που δέχτηκε ο κ. Παύλος Γερουλάνος, από ένα έντυπο που φημίζεται για τον φασιστικό και ρατσιστικό του λόγο, αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία.

Να το πούμε ξανά και ξανά, λοιπόν, μέχρι να μην χρειάζεται πια: Ο εκφοβισμός και η ρητορική του μίσους δολοφονούν. Όσοι δεν παίρνουν θέση είναι κομμάτι του προβλήματος.

Την ίδια στιγμή, το ισχυρότερο όπλο ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία και τον ρατσισμό είναι η ρήξη με την άγνοια, την προκατάληψη και τον φόβο.

Η θεσμική διεύρυνση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το άνοιγμα μιας ατζέντας διεκδικήσεων με προμετωπίδα τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, οφείλουν να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια σε κάθε προοδευτικό σχέδιο.

Ο Δήμος της Αθήνας, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, μπορεί και πρέπει να είναι αρωγός σε αυτή τη μάχη. Για μια πόλη ανοιχτή, σε μια χώρα με ελευθερία και δημοκρατία για όλες και όλους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…