Ο Ιερώνυμος σε ρόλο «κυβερνητικού εκπροσώπου»...προανήγγειλε την συμφωνία της κυβέρνησης για τις εκκλησίες

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προχώρησε σε ανακοινώσεις για τις εκκλησίες, χωρίς ακόμη να έχουν αποφασίσει οι  λοιμωξιολόγοι  τι θα γίνει το Πάσχα
 

NewsRoom 19/04/2021 | 22:09

Συνεχίζονται οι πιέσεις της εκκλησίας προς την κυβέρνηση για την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ενόψει των εορτών του Πάσχα, και φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά πέρασε ο νόμος...της Ιεράς Συνόδου 


Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων την περίοδο του Πάσχα, «με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων»

«Βρήκαμε μία λύση, θα κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι «η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό».

Ο ίδιος μάλιστα αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης προς την επαρχία την περίοδο των εορτών του Πάσχα ανέφερε ότι «δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορονοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος». Ουσιαστικά ο Ιερώνυμος αποκάλυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία κάνει όπισθεν ολοταχώς για το Πάσχα στο χωριό.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας ζητώντας μεταξύ άλλων να ανέλθει ο μέγιστος αριθμός πιστών στους ναούς από 50 που είναι σήμερα σε 100.