Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος πρότυπο ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας

«Κάποιοι φαίνεται πως θέλουν να περάσουν τον Αποστολόπουλο, που θέλει ανοιχτά σύνορα και την χώρα «μπάτε σκύλοι αλέστε» ως πρότυπο ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας.

ceb4ceb9ceb1cf83cf8ecf83cf84ceb7cf82 cebcceb5 cebccf89cf81cf8c

Εμείς θα προτείναμε μια από αυτές τις εκπομπές να αφιερώσουν και λίγο τηλεοπτικό χρόνο στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που δίνουν καθημερινά αγώνα εκεί έξω, να κρατήσουν την πατρίδα ασφαλή». Είναι η ανακοίνωση της «Ομάδας Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την εμφάνιση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας, εμείς θα λέμε τα πράγματα με τ’όνομα τους. Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Είτε μας λένε εθνομηδενιστές, είτε εθνικούς σαμποτέρ, είτε προδότες, είτε όργανα των Τούρκων. Από τηνστιγμή που γίνονται οι επαναπροωθήσεις των προσφύγων και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν αίτηση για παροχή ασύλου όπως δικαιούνται, κατά παράβαση και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των
Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, εμείς θα το λέμε και θα το φωνάζουμε.

Είμαστε υπερήφανοι για τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια του στους πρόσφυγες και τον θεωρούμε πρότυπο ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας που τιμά την πατρίδα μας. Και φυσικά ντρεπόμαστε για τους ακροδεξιούς υπουργούς της ΝΔ τον Νότη Μηταράκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και όλους όσους γίνονται απολογητές αυτής της απάνθρωπης πολιτικής των επαναπροωθήσεων που διασύρει τη χώρα μας. Και πολύ μας άρεσε που η Ingeborg Beugel, με το εμβληματικό κόκκινο καπέλο, ρώτησε ευθέως τον Μητσοτάκη για τις επαναπροωθήσεις. Και τον εκνεύρισε. Και μετά την κατηγόρησαν για φιλότουρκη. Τα γνωστά που λένε και για μας.

Η ΝΔ προσπαθεί να απανθρωποποιήσει την κοινωνία, υποδεικνύοντας εχθρούς: Τους πρόσφυγες, τους Ρομά,τους ανεμβολίαστους. Θέλει αποδιοπομπαίους τράγους. Στο παιχνίδι των τεράτων που παίζει η ΝΔ δεν συμμετέχουμε. Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι του μίσους και της στοχοποίησης. Θα λέμε αυτό που νομίζουμε, αυτό που πιστεύουμε, αυτό που θεωρούμε σωστό. Στη σημερινή εποχή της ανθρωποφαγίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού, θα υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Τα μετεμφυλιακά χρόνια των εθνικοφρόνων και των μιασμάτων ακούγονται γελοία και παράλογα. Η ΝΔ τα έχει στο DNA της και τα αναπαράγει.

Τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο τον τιμούμε ως πρότυπο ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας. Δεν θα μας πτοήσουν οι κραυγές τους. Θεωρούμε κάθε φωτογραφία του με τους χαμογελαστούς ανθρώπους που τους έχει διασώσει και τον αγκαλιάζουν, παράσημο για τον ίδιο που αντανακλά και στην πατρίδα μας. Γιατί υπάρχει ελπίδα. Μέσα από τη μαυρίλα της ακροδεξιάς, άνθρωποι σαν τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο δείχνουν τον άλλο δρόμο της αλληλεγγύης και τον χωρίς όρια σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…