Ο χρυσός και τα media – Γιατί η Eldorado και ο Μπόμπολας θυμήθηκαν τη…δημοσιογραφική δεοντολογία

Τη δημοσιογραφική δεοντολογία ανακάλυψε η Eldorado και το συγκρότημα Μπόμπολα μόλις βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή η σαρωτική καταστροφή στις Σκουριές…

antidrastirio

Τη δημοσιογραφική δεοντολογία ανακάλυψε η Eldorado και το συγκρότημα Μπόμπολα μόλις βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή η σαρωτική καταστροφή στις Σκουριές από τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός». Μετά τη μετάδοση του πρώτου μέρους της εκπομπής «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3, η εταιρεία αντέδρασε κατηγορώντας τους συντελεστές για παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκαν πιέσεις στη διοίκηση της ΕΡΤ να αποσυρθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής-κάτι που δεν συνέβη-, ενώ ανακοινώθηκε πως για την εξόρυξη θα κάνει τηλεοπτική εκπομπή και ο Τάσος Τέλλογλου στο Star.

Τα σωματεία των μεταλλωρύχων, που ελέγχονται πλήρως από την «Ελληνικός Χρυσός», ζήτησαν συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ για να αποκατασταθεί η εικόνα της εταιρείας, ενώ στις πιέσεις της Eldorado αντέδρασαν η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού, η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Η «Ελληνικός Χρυσός» μέχρι σήμερα είχε καταφέρει να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την ενημέρωση, με εκτεταμένο πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής σε εφημερίδες, σάιτ και τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να μη βγαίνουν ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Πηγή: Τυπολογίες

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους