Ο Χρυσοχοϊδης επαινεί τον εαυτό του για το επιτυχημένο πογκρόμ

Συνεχίζοντας τις ασυνάρτητες  τοποθετήσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε άρθρο του στα «Νέα» αποφεύγει να αναφερθεί στις καταγγελίες για το πογκρόμ  που προκάλεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των συμβολικών κινητοποιήσεων με όλα τα μέτρα προστασίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

NewsRoom 21/11/2020 | 15:47

Σε άρθρο του στα ''Νέα'', ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για μια ακόμη φορά τα βλέπει όλα ρόδινα... στην αστυνομική αυθαιρεσία που προκαλούν οι «Πραιτωριανοί» του...  κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο ότι «στην Αστυνομία έχουν γίνει τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού, δημοκρατικού ελέγχου και επιχειρησιακής προσαρμογής σε ήπια αστυνόμευση».

Μάλιστα συνεχίζει να αρνείται τη σωρεία καταγγελιών που υποστηρίζονται από βίντεο και φωτογραφίες, για τα όργια αστυνομικής αυθαιρεσίας, λέγοντας ότι «κάθε νόμιμη προσπάθεια της Αστυνομίας να αποκαταστήσει, με μέτρο και συνέπεια, τη στοιχειώδη νομιμότητα στους καταλαμβανόμενους δρόμους και στις ασυλούχες πλατείες ή Ιδρύματα, αντιμετωπίζεται συστηματικά με αναπόδεικτους καταγγελτικούς μονολόγους για κρατικό αυταρχισμό και αστυνομική βία».

Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι το μείζον πρόβλημα για την μετάδοση του κορονοϊου στην πορεία, μηδενίστηκε χάρη στην επέμβαση των αρχών καθώς   πορεία δεν έγινε, ενώ απέφυγε να  αναφερθεί στον συνωστισμό που προκάλεσαν οι αστυνομικές κατά την διάρκεια των συμβολικών κινητοποιήσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το κείμενό του απουσιάζει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε αναφορά σε πολύ σοβαρές και τεκμηριωμένες υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως αυτή στα Σεπόλια, αλλά και αναφορές στον επίσης τεκμηριωμένο και καταγεγραμμένο, συγχρωτισμό αστυνομικών δυνάμεων.