Ο Χρυσοχοΐδης διέψευσε τη… διάψευση της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη Φουρθιώτη

Οι αλχημείες με τους 14 αστυνομικούς

Άγγελος Προβολισιάνος 09/04/2021 | 13:39

Συνεχίζεται το κυβερνητικό κομφούζιο για την αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να διαψεύδει στη Βουλή τη… διάψευση της ΕΛ.ΑΣ, δίνοντας μία βολική ερμηνεία στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» απαντούσε το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της ΕΛ.ΑΣ για την πολυπληθή ασφάλεια που είχε διατεθεί στον μάνατζερ – παρουσιαστή. Ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Καμίνη, αποφάσισε να εμπαίξει την νοημοσύνη των πολιτών και να διαψεύσει τη… διάψευση της ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα, για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ισχυρίστηκε ότι σχετιζόταν με «τις τερατολογικές δηλώσεις του αντιδημάρχου Πικερμίου, ότι 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα φυλάνε τον τηλεπαρουσιαστή. Ποτέ η αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη, θα ήταν άλλωστε παράλογο». Κι αφού, λοιπόν, κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη θα ήταν παράλογο να διαψεύσει η ΕΛ.ΑΣ τη φύλαξη, ο υπουργός αποφάσισε να διαψεύσει τη ΓΑΔΑ, η οποία είχε διαψεύσει τα «δημοσιεύματα στο διαδίκτυο» και όχι τον αντιδήμαρχο Πικερμίου, Χρήστο Τσεμπέρη.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ανάμεσα στην εντολή που έδωσα εγώ να συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή, πριν το καθορισμένο τρίμηνο, για να επανεξετάσει την αναγκαιότητα των μέτρων φύλαξης για τον συγκεκριμένο, με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Η έρευνα που διέταξα για να δούμε τι έγινε σε κάθε στάδιο της διαδικασίας είναι, όχι μόνο για να ελεγχθούν τυχόν παρατυπίες, αλλά κυρίως για να χρησιμοποιηθεί η ανάλυση αυτής της περίπτωσης στις νομοθετικές βελτιώσεις που θα προτείνουμε».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μάλλον, δεν αντιλαμβάνεται ότι με όσα ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της ουσίας εκθέτει όσους με οκτώ αλλεπάλληλες αποφάσεις όχι μόνο διέθεσαν αλλά και ενίσχυσαν τη φύλαξη Φουρθιώτη. Επίσης, δεν αντιλαμβάνεται ότι με την απόσυρση της φρουράς ομολογείται η μη αναγκαία διάθεσή της, προφασιζόμενος για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η περίπτωση του μάνατζερ – τηλεπαρουσιαστή θα αποτελέσει την αφορμή για νομοθετικές βελτιώσεις.

Οι αλχημείες με τους 14 αστυνομικούς

Ως προς τον αριθμό των αστυνομικών που διατέθηκαν, ο υπουργός προχώρησε σε κατά το δοκούν ερμηνείες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Ποτέ δεν φύλαξαν 14 (αστυνομικοί) τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης» είπε και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα».

Καταρχάς, δεν εξήγησε τι ήταν αυτό που οδήγησε στην αύξηση της φύλαξης Φουρθιώτη. Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Πικερμίου δεν μίλησε για 14 αστυνομικούς που φυλούσαν ταυτόχρονα τον παρουσιαστή, αλλά για 14 μέλη της ΕΛ.ΑΣ που διατέθηκαν σε εβδομαδιαία βάση από επτά αστυνομικά τμήματα μαζί με επτά περιπολικά προκειμένου να καλυφθούν οι βάρδιες της φύλαξης. Μάλιστα, παραδέχεται τη διάθεση οχήματος παρά το γεγονός ότι το προνόμιο αυτό απολαμβάνουν βουλευτές και υπουργοί.

Δείτε το έγγραφο που είχε κοινοποιήσει ο αντιδήμαρχος Πικερμίου:

«Η αστυνομία αξιολογεί κινδύνους και όχι χαρακτήρες και προσωπικότητες» υποστήριξε ο υπουργός χωρίς να αιτιολογεί ποιους κινδύνους αντιμετώπισε ο Μ. Φουρθιώτης και χωρίς να απαντά στις αιτιάσεις του παρουσιαστή περί ρεπορτάζ κατά παραγγελία από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Χρυσοχΐδης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία μικτού σώματος φύλαξης προσώπων από δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ και ιδιωτικές υπηρεσίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν αστυνομικές δυνάμεις.