Ο Χρυσοχοΐδης αντί για ωμή κρατική καταστολή είδε… επίθεση από 600 διαδηλωτές

«Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη», αναφέρει υπουργός σχολιάζοντας τη σημερινή αστυνομική βία. Πάλι καλά που δεν έγραψε «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

5162466

Η ιστορική απόφαση για την καταδίκη των νεοναζί έχει μόλις ανακοινωθεί, χιλιάδες διαδηλωτές χειροκροτούν και φωνάζουν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής και κάπου εκεί η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να επιτεθεί για να λήξει το «πανηγύρι».

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκτόξευση νερού από τις αύρες, σε εκτεταμένη χρήση χημικών και τελικά κατορθώνουν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα ντοκουμέντα που καταγράφουν την οργανωμένη επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης από την αστυνομία δεν επαρκούν για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσω twitter έδωσε τη δική εξοργιστική απάντηση για τη χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Σήμερα βγήκε μια ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία. Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότοφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε με δεύτερη ανάρτηση:

«Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ»

Nωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε καταγγείλει περιστατικό με αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν έξω από το εφετείο.

Τελικά όπως πολύ εύστοχα υπογραμμίζει και ο ίδιος και ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεν υποδέχτηκαν όλοι το ίδιο την ιστορική απόφαση για την καταδίκη των χρυσαυγιτών.

Κάποιοι χάρηκαν, χειροκρότησαν και κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στην ακροδεξιά και το ναζισμό ενώ άλλοι ακόμα και αυτή την ημέρα υιοθέτησαν τα πιο γνώριμα «εργαλεία» του φασισμού. Τη βία, την καταστολή και το… ψέμα.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…