ΣΓ

Σπύρος Γκουτζάνης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Προκαλεί εντύπωση ότι το όνομα του κ. Στυλιανίδη διέρρευσε πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

5299532

Με την επιλογή του Κύπριου, πρώην Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη για την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να περιορίσει την ζημιά από τον αποτυχημένο ανασχηματισμό της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ προετοιμάζει την άνοδό του στην ΔΕΘ σε αρνητικό περιβάλλον λόγω της ακρίβειας που πλήττει ήδη τα λαϊκά εισοδήματα.

Προκαλεί εντύπωση ότι το όνομα του κ. Στυλιανίδη διέρρευσε πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας. Ο κ. Στυλιανίδης έχει διατελέσει Επίτροπος της ΕΕ για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, ενώ παλαιότερα ήταν βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος με το ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθεί και υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, προερχόμενος από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη ο οποίος είναι Κύπριος πολίτης, αλλά λόγω του χαρτοφυλακίου του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαθέτει σχετική εμπειρία, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ξεχαστεί το μεγάλο φιάσκο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Εν τω μεταξύ κατά την διάρκεια της εβδομάδας και πριν ακουστεί το όνομα του κ. Στυλιανίδη, υπήρξαν πληροφορίες ότι το Μέγαρο Μαξίμου εισέπραξε αρνήσεις από πρόσωπα που προσέγγισε. Το ότι ο κ. Στυλιανίδης είναι Κύπριος πολίτης προκαλεί ήδη σχόλια στους νεοδημοκρατικούς κύκλους και όχι μόνο. Γιατί όχι την επόμενη φορά και ένας Γάλλος ή Γερμανός πρώην αξιωματούχος με ανάλογη εμπειρία;

Κατήφεια το Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου η νευρικότητα από τον αποτυχημένο ανασχηματισμό δεν έχει ξεπεραστεί. Η ακρίβεια είναι ήδη στην ατζέντα και υπονομεύει την παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στην ΔΕΘ έχοντας πίσω του την καταστροφή του καλοκαιριού, τους νεκρούς της πανδημίας και έναν αποτυχημένο ανασχηματισμό. Η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος και η ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης, που φυσικά έχει ήδη γίνει αισθητή στα λαϊκά εισοδήματα, υπονομεύει εκ προοιμίου το όποιο αφήγημα για την καλή πορεία της οικονομίας θα προσπαθήσει να αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη. Η δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι θα υπάρξουν αυξήσεις και γι αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να αναζητούν μέσω του ίντερνετ τις προσφορές των σούπερ μάρκετ, είναι ομολογία της κυβέρνησης ότι αδυνατεί να παρέμβει για να συγκρατήσει τις τιμές.

Ήδη το κυβερνητικό επιτελείο αναπτύσσει γραμμή άμυνας αποδίδοντας την ακρίβεια στην διεθνή οικονομική συγκυρία και στις αυξήσεις στην ενέργεια και στο κόστος των μεταφορών. Παράλληλα επεξεργάζεται εξαγγελίες για τα κοινωνικά τιμολόγια, ώστε να είναι μικρότερη η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής του ρεύματος στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Φυσικά κεντρική παρέμβαση για την συγκράτηση των τιμών από μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν νοείται.

Πηγή: documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…