Newsroom

Newsroom

Ο Χατζηδάκης δηλώνει ότι δεν είναι ο "Yes Man της Τρόικας".

  Μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος με εντολή Σόιμπλε ή ο Όλι Ρεν να παραδέχεται ότι…

 

Μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος με εντολή Σόιμπλε ή ο Όλι Ρεν να παραδέχεται ότι η Τρόικα εξανάγκασε ουσιαστικά την Ελλάδα να μπει στο Μνημόνιο για να σωθούν οι τράπεζες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης όμως δηλώνει ότι “δεν θέλουμε να είμαστε οι Yes Men της Τρόικας”.

Συμπλήρωσε πάντως ότι ” δεν θέλουμε να είμαστε οι ήρωες του ενός μηνός. Η δημαγωγία είναι μακριά από εμάς αλλά και η προσέγγιση του Yes Man”.

Aυτά δήλωσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγραμματισμού του υπουργείου για τη φετινή χρονιά.

Παραπονέθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει αναγνώριση απο την Τρόικα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. “Υπάρχει νέφος αμφισβήτησης από την πλευρά της Τρόικας σε σχέση με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης. Θα έπρεπε να υπάρχει σαφέστερη έκφραση της αναγνώρισης από την πλευρά ορισμένων παραγόντων για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί».

Ο υπουργός εξάλλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον πτωχευτικό κώδικα και στην πτωχευτική διαδικασία.

Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες είναι να διευκολυνθούν οι πτωχεύσεις προβληματικών εταιρειών αλλά και τα σχέδια εξυγίανσης κάποιων. Ωστόσο ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά αν θα γίνουν αυτές οι αλλαγές μέσα στο 2014 όπως επιδιώκουν οι Τράπεζες.

Παρέπεμψε δε το θέμα στις κατευθύνσεις που θα δώσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…