Ο Χαντζόπουλος νοσταλγεί τη χούντα με τρόπο εριστικό

Πέντε μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο σκιτσογράφος της Καθημερινής, Δημήτρης Χαντζόπουλος, αισθάνθηκε την ανάγκη να αποτίσει φόρο τιμής στη χούντα των συνταγματαρχών.

5a0eb65b1dc524865e8b45e6

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη οξύνει την κατασταλτική πολιτική, βάζοντας στο στόχαστρο το δημόσιο πανεπιστήμιο, ο Δ. Χαντζόπουλος αποφάσισε να αντιστρέψει την ιστορία. Σχεδίασε, λοιπόν, ένα άρμα μάχης, που όμως φέρει σύμβολα που παραπέμπουν στην Αριστερά και τον αναρχικό χώρο, να βρίσκεται προ των πυλών του Πολυτεχνείου. Η χυδαιότητα του σκιτσογράφου συμπληρώνεται με την απεικόνιση αντρών της Αστυνομίας που φρουρούν την πύλη.

Ο κ. Χαντζόπουλος δημοσιοποίησε τη νοσταλγία του για τη χούντα, εκμεταλλευόμενος τον αγώνα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους και για την ελευθερία του λόγου. Μέχρι την προσεχή Κυριακή, προλαβαίνει να απεικονίσει κι άλλα στιγμιότυπα από τη Χούντα. Κι αν χρειάζεται έμπνευση ή κάποια βοήθεια, μπορεί να ανατρέξει στα άπαντα του Γ. Παπαδόπουλου και του Στ. Παττακού. Ο καθένας, άλλωστε, επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να γίνει αναγνωρίσιμος στη δημόσια σφαίρα. Ο κ. Χαντζόπουλος επέλεξε να το πράξει ταυτιζόμενος με αυτούς που κατέλυσαν τη δημοκρατία.

Πηγή: Left.gr 

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

μπενιαμίν νετανιάχου

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

Το υπουργικό συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, το οποίο συγκλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ύστερα από…