Newsroom

Newsroom

O Guardian γίνεται «πράσινος» και μπαίνει σε συσκευασία… πατάτας

O Guardian πρωτοπορεί καταργώντας την πλαστική του συσκευασία

6608

Η μεγάλη βρετανική εφημερίδα Guardian θα γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την κυριακάτικη έκδοσή της σε βιοδιασπώμενη σακούλα. Αντικατέστησε την πλαστική σακούλα με ένα διαφανές υλικό από άμυλο πατάτας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αλλαγή θα αυξήσει το κόστος της εφημερίδας, όμως έγγειται στην προσπάθεια μείωσης της χρήσης πλαστικού, ύστερα και από σχετικά αιτήματα των αναγνωστών. 

Μέσα στους επόμενους μήνες η αλλαγή θα εφαρμοστεί στα φύλλα που αποστέλλονται σε όλη τη Βρετανία, με την αρχή να γίνεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Λονδόνο, το Κεντ, το Έσσεξ, το Χέρτφορντσαϊρ, τον Νόρφολκ και το Σάφολκ.

Σύμφωνα με το BBC και άλλες εκδόσεις, έχουν ήδη επιλέξει συσκευασία από άμυλο πατάτας όπως το περιοδικό του National Trust και ο New Internationalist. 

Η αλλαγή γίνεται επίσης στο πλαίσιο της πρώτης αύξησης της τιμής των Guardian και Observer (ανήκουν στον ίδιο όμιλο), εδώ και τρία χρόνια.

«Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι δύσκολη, κοστοβόρα και χρονοβόρα. Χάρη στη στήριξη των αναγνωστών που αγοράζουν τον Guardian και τον Observer, γίνονται συνδρομητές στην ψηφιακή μας εφαρμογή και κάνουν οικονομικές εισφορές στον Guardian, βρισκόμαστε στον δρόμο της οικονομικής σταθερότητας», δηλώνει από την πλευρά της η αρχισυντάκτρια Katharine Viner.

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…