Ο γραμματέας της ΚΝΕ απαντά στην... πρό(σ)κληση της ΟΝΝΕΔ

«Έφαγε πόρτα» από την ΚΝΕ η ΟΝΝΕΔ για την κοινή στήριξη στο «Σχέδιο Ελευθερία»

NewsRoom 22/04/2021 | 11:35

Απάντηση στο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης προς τους επικεφαλής όλων των πολιτικών νεολαιών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για κοινή στήριξη στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, έδωσε με επιστολή του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Ο Γραμματέας της ΚΝΕ στην απάντησή του κάνει ευθεία αναφορά στις καθυστερήσεις των εμβολιασμών, στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και διασωληνωμένων και στην ανάγκη θωράκισης του ΕΣΥ, ενώ τονίζει ότι η νέα γενιά «αυτές τις αυτονόητες και δίκαιες διεκδικήσεις έχει διατρανώσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους», ενώ η κυβέρνηση «απαντάει με νέα μέτρα που υπονομεύουν τις ανάγκες των νέων, με καταστολή, και αυταρχισμό, πυροδοτώντας τη δίκαιη αντίδρασή τους».

«Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στη νεολαία. Είναι ευθύνη κάθε πολιτικής νεολαίας να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση πρωτίστως, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, όπως και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων», καταλήγει η απάντηση του Νίκου Αμπατιέλου.

Ολόκληρη η επιστολή του Γραμματέα της ΚΝΕ:

«Η ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του λαού και της νέας γενιάς είναι δεδομένη. Αυτή η ανάγκη, όμως, έχει σκοντάψει, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους, με αποτέλεσμα σημαντικότατες καθυστερήσεις, αλλά και ανισότητες στον μαζικό εμβολιασμό όλων των λαών παγκοσμίως.

Με δεδομένες τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει να αντιμετωπίζει ως “κανονικότητα” τους χιλιάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες διασωληνωμένους στη χώρα μας, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η λήψη μέτρων σε όλους τους χώρους υπερμετάδοσης και η άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Αυτές τις αυτονόητες και δίκαιες διεκδικήσεις έχει διατρανώσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους η νέα γενιά, εδώ κι ένα χρόνο, με την κυβέρνηση να απαντάει με νέα μέτρα που υπονομεύουν τις ανάγκες των νέων, με καταστολή, και αυταρχισμό, πυροδοτώντας τη δίκαιη αντίδρασή τους.

Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στη νεολαία. Είναι ευθύνη κάθε πολιτικής νεολαίας να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση πρωτίστως, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, όπως και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης με επιστολή που απέστειλε προς τους επικεφαλής όλων των οργανώσεων νεολαίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων απηύθυνε πρόσκληση για κοινή δήλωση στήριξης της προσπάθειας του εμβολιασμού.

«Η πρότασή μας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μια εθνική προσπάθεια που υπερβαίνει πολιτικές ιδεολογίες, κόμματα, οργανώσεις ή οποιαδήποτε άλλη διαφορά.Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για όλο τον κόσμο, είναι η δική μας γενιά εκείνη που μπορεί να δείξει έμπρακτα πως στην πιο σημαντική στιγμή είναι ενωμένη και πιο ώριμη από κάθε άλλη, δείχνοντας το δρόμο σε όλους» αναφέρεται στην επιστολή.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την εξής δήλωση: «Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να είναι οι πρώτοι που θα στηρίξουν τον εθνικό αγώνα απέναντι στην πανδημία δίνοντας το παράδειγμα του εμβολιασμού. Γι' αυτό το λόγο, προσκάλεσα τους επικεφαλής των νεολαιών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να στηρίξουμε όλοι μαζί το σχέδιο "Ελευθερία" έτσι ώστε με κοινές δράσεις να ενημερώσουμε τους νέους για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του εμβολιασμού. Η μάχη κατά του κορωνοϊού μας αφορά όλους, κανείς δεν είναι άτρωτος κι αυτό το μήνυμα είναι που πρέπει να μεταδώσουμε σε όλους τους ανθρώπους της γενιάς μας».