Ο γνωστός «μαδουρολόγος» Ιάσων Πιπίνης, σύμβουλος του Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής

Δε σταματούν να συνδυάζουν την αίσθηση του κακόγουστου αστείου και της γκάφας οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πλαισίωση των συνεργατών του. Τελευταίο λιθαράκι, η επιλογή του «έγκριτου» μαδουρολόγου Ιάσωνα Πιπίνη ως συμβούλου του για θέματα Λατινικής Αμερικής. 

EK Pipinis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι δίνει μεγάλη σημασία στην εγκυρότητα των συνεργατών που επιλέγει.

Ακολουθώντας την πολιτική γραμμή που είχε από το ξέσπασμα του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης, στηρίζοντας είτε ο ίδιος, είτε η σύντροφός του, είτε από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής το υπουργείο Εξωτερικών με την αλλαγή πλεύσης και την αναγνώριση Γουαϊδό, αποφάσισε να ορίσει ως σύμβουλό του για θέματα Λατινικής τον αμφιλεγόμενο για την εγκυρότητά του και με απανωτές δημοσιογραφικές αστοχίες, Ιάσωνα Πιπίνη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί φυσικά η συνέντευξη του Πιπίνη στον Γουαϊδό για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στην οποία όταν η κουβέντα έφτασε στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο δημοσιογράφος επιχείρησε με έναν μάλλον άτσαλο τρόπο να εκμαιεύσει από τον συνομιλητή του μία δήλωση κατά της κυβέρνησης – που πιθανότατα θα γινόταν ούτως ή άλλως, αλλά προφανώς ο Ιάσων Πιπίνης ήθελε να σιγουρευτεί ότι θα γινόταν όπως έπρεπε.

Αφού ο Γκουαϊδό προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για να δει από πρώτο χέρι τις συνθήκες ζωής εκεί, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Είναι ανησυχητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης;»

«Είναι ανησυχητική, ναι», ήταν η απάντηση του Γκουαϊδό – μάλλον αναμενόμενα…

Στο παρελθόν, ο Πιπίνης έχει κατηγορηθεί δημόσια και από πρώην διευθυντή του για διασπορά fake news, τόσο για την περίπτωση Χριστοφοράκου αλλά και για την κάλυψη των κινητοποίησεων στην πλατεία Συντάγματος το 2011, όπου το μάτι του έγκυρου και έμπειρου ρεπόρτερ, έβλεπε στο Σύνταγμα 10.000 αντί 100.000 κόσμου. 

Παρακάτω το βιογραφικό του όπως αυτό δημοσιεύεται στο υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού πλέον, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ελληνο-περουβιανός δημοσιογράφος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Σύγχρονες Λατινοαμερικάνικες Σπουδές του πανεπιστημίου Complutense της Ισπανίας και πτυχιούχος ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων το «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ έχει σκηνοθετήσει και τρια ντοκιμαντέρ για τη Λατινική Αμερική. Έχει συνεργαστεί ως ανταποκριτής με μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης, όπως το TVE, το Telesur και το HispanTV. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Κόστα Ρίκα και Βολιβία. Έχει πάρει συνεντεύξεις από λατινοαμερικανούς ηγέτες, όπως ο Ούγο Τσάβες και ο Έβο Μοράλες. Εργάστηκε για 18 χρόνια ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ εργάστηκε επίσης στον ΣΚΑΙ και στον Ελεύθερο Τύπο.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…