Ο γνωστός blogger, gerogriniaris, αποδομεί την επιχειρηματολογία της ΕΛΑΣ

Ο χρήστης, gerogriniaris, γνωστός για τις καυστικές του παρεμβάσεις στο twitter, αποδόμησε με στοιχεία, την επιχειρηματολογία της ΕΛΑΣ, για την επέμβαση-φιάσκο- στο Κουκάκι. 

ek kouk2

Συγκεκριμένα έγραψε: « Η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση και είναι εντυπωσιακό πως χώρεσε τόσα ψέματα σε ένα τόσο μικρό κείμενο.
Πάμε ένα θρεντάκι να δούμε;

Από την ανακοίνωση είναι προφανές πως αυτός που την έγραψε ή δεν έχει ιδέα για τι όπλο μιλάει ή λέει ξακάθαρα ψέματα. Ξέρει όμως τις νομικές συνέπειες αυτών που θα πει και είναι προσεκτικός. 
Ας τα πάρουμε ένα ένα.
Η αστυνομία λέει χρησιμοποιεί όπλα “συσκευές τύπου Manuhrin“. 

Το “Manurhin” όμως δεν είναι “τύπος” αλλά trademark εταιρίας. Σαν να έλεγε “συσκευές τύπου beretta”.
“Τύπου manurhin” υπάρχουν από περίστροφα μέχρι και επιθετικά αυτόματα https://en.wikipedia.org/wiki/Manurhin.
Το σωστό λοιπόν θα ήταν να έλεγε τύπου MR35.

Οι “συσκευές” αυτές δεν έχουν “βεληνεκές” 15 μέτρα που λέει η αστυνομία αλλά πολύ μεγαλύτερο. Τα 15 μέτρα είναι η προτεινόμενη απόσταση ώστε να είναι και αποτελεσματικό και να μην είναι πολύ επικίνδυνο το όπλο. Σύμφωνα με την εταιρία κ την αστυνομία μόνο αυτό, αφού στις ΗΠΑ.

η ενέργεια που έχει το βλήμα αυτό ακόμα και στα 20 μέτρα είναι περισσότερη από αυτή που απαιτείται ώστε να χαρακτηριστεί “less than lethal”. 

Η αστυνομία επίσης λέει πως το βλήμα έχει “δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς“. Δεν υπάρχει βέβαια δύναμη, αλλά κινητική ενέργεια. Αυτή στα 20 μέτρα έχει υπολογιστεί στα 128J και βέβαια είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει η γροθιά του μέσου ανθρώπου. Σημασία όμως έχει και πως μεταφέρεται αυτή η ενέργεια. Η επιφάνεια είναι πολύ μικρότερη από μία γροθιά. Επίσης, η ενέργεια μειώνεται με την απόσταση.

 Φυσικά σε μικρότερες αποστάσεις η ενέργεια του βλήματος είναι σαφώς μεγαλύτερη και πολύ πιο επικίνδυνη.  Πάμε τώρα σε τι ΔΕΝ λέει η αστυνομία επειδή ξέρει πως θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της αν το πει.

Λέει γενικώς πως χρησιμοποιήθηκε η συσκευή αυτή (που είναι σαφώς όπλο κ όχι “συσκευή λλά όχι που. Δεν λέει πως ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε κατά της οικογένειας ενώ όλη η ιστορία αφορά αποκλειστικά αυτό το κομμάτι και ουσιαστικά σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει. 

Λέει για πέτρες και αντικείμενα που πέταξαν κάποιοι κατά των αστυνομικών, πάλι όμως δεν αναφέρει κάτι για το περιστατικό στην ταράτσα για το οποίο ουσιαστικά απαντά, προσπαθώντας να θολώσει το τοπίο. Η ανακοίνωση της αστυνομίας είναι γεμάτη ψέματα, αναρίβειες και προσπάθεια απροσανατολισμού.

Ξέχασα να προσθέσω το σημαντικότερο. Η αστυνομία παραδέχεται την χρήση του συγκεκριμένου όπλου γενικώς, κάπου εκεί αλλά όχι στην ταράτσα. Γιατί το όπλο αυτό για να θεωρείται “ασφαλές”, ξανά, από την κατασκευάστρια, στην ΕΕ δεν υπάρχουν επίσημα guidelines ενώ στις ΗΠΑ ΔΕΝ θεωρείται ασφαλές, αλλά πάμε πάλι, για να θεωρείται ασφαλές σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η ελάχιστη απόσταση χρήσης του είναι τα 7 μέτρα. Από τις εικόνες π είδαμε όλοι στην ταράτσα αποκλείεται τέτοια χρήση. Αν χρησιμοποιήθηκε ήταν σίγουρα από πιο κοντά. 

Γι αυτό η αστυνομία δεν αρνείται μεν την χρήση του όπλου, δεν λέει που έγινε αυτή. Αν παραδεχτεί πως η χρήση έγινε στην ταράτσα, κατευθείαν αυτή είναι παράνομη και δυνητικά θανατηφόρα.»

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…