Newsroom

Newsroom

O γλύπτης Κυριάκος Ρόκος στο pheme.gr

Συνέντευξη του Κυριάκου ΡΟΚΟΥ στον Παν. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες γλύπτες ο Κυριάκος Ρόκος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο…

Συνέντευξη του Κυριάκου ΡΟΚΟΥ στον Παν. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες γλύπτες ο Κυριάκος Ρόκος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο «Pheme.gr» με αφορμή την νέα του ατομική έκθεση, η οποία σε λίγες μέρες ανοίγει τις πόρτες της στο Κολωνάκι.

Ο Ηπειρώτης Κυριάκος Ρόκος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος σε μαγεύει την ώρα που δίνει μορφή στο άψυχο, αλλά ζωντανό, μάρμαρο. Ο ρυθμός με τον οποίο σφυρηλατεί –με το καλέμι και το σφυρί– το μάρμαρο για να του δώσει τη μορφή που εκείνος θέλει, είναι κάτι που σε συναρπάζει.

Η νέα του δουλεία είναι όμως κάτι πολύ διαφορετικό και επίκαιρο. Δεν είναι μια δουλεία σε μάρμαρο ή σε μέταλλο. Είναι 70 περίπου σκίτσα πολλαπλής ανάγνωσης! Σκίτσα που σε καθηλώνουν, καθώς «παίζοντας» μαζί τους σου δίνουν κάθε φορά μια διαφορετική, ξέχωρη μορφή. Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι ο τρόπος παρουσίασης των σκίτσων αυτών, που κατά κανόνα εμφανίζονται ανά τριάδες, είναι εμπνευσμένος από τον τρόπο σκέψης και δράσης των τροικάνων και της κυρίας Άνγκελας-Δωροθέας Μέρκελ, όπως ο Κυριάκος Ρόκος αποκαλύπτει.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο pheme.gr