ΓΔ

Γιώργος Δόλγυρας

Ο γλυκανάλατος εκφασισμός του Lifestyle

H πολιτεύτρια της ΝΔ τα κατάφερε πάλι να «εξαγοράσει» προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις απόψεις της.

mika baumeister jbHLLCgWs3M unsplash

Με αρκετή επιτυχία ομολογουμένως μιας και την οδήγησαν και στο Πρωινό με παρουσιαστές τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά. Σε ένα κακό θέατρο απολογίας για την άποψη της περί «αντιαισθητικότητας των αξύριστων γυναικών και των αντρών που καλλωπίζονται». Αποτελεί δε το 2 ο κρούσμα μετά τον Μπογδάνο που τον ενόχλησε στην Eurovision μία τραγουδίστρια κάπως παχουλή και οι «άνδρες με πέος και μούσι».

Το κυβερνών κόμμα καταδίκασε τυπικά την πρώτη και ουδέποτε τον δεύτερο. Έσπευσε όμως να
στηλιτεύσει τον ραπ τραγουδιστή Μιθριδάτη.
Φαίνεται οι τραγουδιστές ραπ δε δικαιούνται άποψης και να εκφράζονται σχετικά με το τι τους απωθεί «αισθητικά». Φαινομενικά αυτοί οι δύο άνθρωποι είπαν απλά την άποψή τους. Ο ένας με την ιδιότητα του βουλευτή και η άλλη ως υποψήφια βουλευτής. Τίποτα το κακό μέχρις εδώ. Άποψη και κάτι άλλο ως γνωστός έχουν όλοι/ες και δικαιούνται να έχουν.

Όμως η πολιτεύτρια της ΝΔ το προχώρησε ακόμα περισσότερο όπως και ο βουλευτής της ΝΔ, κατακρίνοντας τους ανθρώπους που απλώς κατά την άποψή τους είναι «αντιαισθητικοί» ή «διαφορετικοί». Θυμίζουμε τις δηλώσεις του βουλευτή oι οποίες ήταν μία καλλωπισμένη και γκλαμουράτη  «άποψη».

Εδώ αρχίζει το πρόβλημα, άνθρωποι υποτίθεται «φιλελεύθεροι» (φιλελεύθερος ετυμολογικά σημαίνει φίλος της ελευθερίας, οικονομικής/ κοινωνικής/ του ανθρώπου) προάγουν απόψεις που ισοπεδώνουν αρκετούς ανθρώπους. Οι οποίες καλλιεργούνται από τους οίκους μόδας και το Lifestyle σε όλες του τις πτυχές με αποτέλεσμα να είναι κυρίαρχες ως πρότυπα ομορφιάς. Έτσι χάνεται η έννοια του
«φυσιολογικού» και κυνηγάμε μία «εικονική πραγματικότητα», μία αυτοϊκανοποίηση. Κύριο πεδίο μάχης το Instagram, όπου και η πολιτεύτρια της ΝΔ προσπαθεί διαρκώς να αποδείξει ( με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ) το πόση ομορφιά και χάρη περισσή διαθέτει, μπερδεύοντας τον πραγματικό με τον «εικονικό» κόσμο, ζώντας φυσικά, στον δεύτερο.

Νέοι άνθρωποι άντρες και γυναίκες που δεν έχουν καλλιεργήσει τον αυτοσεβασμό τους και μία ισχυρή προσωπικότητα ενδοοικογενειακά, διεπόνται από αυτές τις κυρίαρχες απόψεις που λανσάρονται διαρκώς και κυνηγάνε ένα άπιαστο όνειρο με αποτέλεσμα μία ζωή μες στην ανασφάλεια και την έλλειψη σεβασμού στον εαυτό τους. Οι φωτογραφίες από τα «τέλεια» μοντέλα, είναι συνήθως επεξεργασμένες και στην τηλεόραση εφαρμόζονται φίλτρα με κατάλληλο φωτισμό, συνεπώς η ομορφιά είναι τεχνητή, δηλαδή απατηλή .

Το ιδανικό σε θέματα ομορφιάς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το πιο απλό λοιπόν που δημιουργεί αυτός ο γλυκανάλατος εκφασισμός του Lifestyle που λανσάρεται ως άποψη, είναι άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να γίνουν όμορφοι. Φυσικά επειδή εχθρός του τέλειου είναι το τελειότερο σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι δε θα το πετύχουν ποτέ. 

Τί πραγματικά ενοχλεί την πολιτεύτρια και τον βουλευτή της ΝΔ; Ότι δε μπορούν να γίνουν «τέλειοι» αλλά μένουν ημιτελείς. Το πόσες ώρες ξοδεύουν μπροστά στον καθρέπτη τους προσπαθώντας να τελειοποιηθούν, ματαιοπονώντας ουσιαστικά και μοιραία. Οπότε αυτοί οι άνθρωποι τί κάνουν; Φυσικά μειώνουν τους άλλους που νιώθουν βολικά και άνετα με τις «ατέλειες» τους. Οι ξυρισμένες ή αξύριστες
μασχάλες κυρία Λατινοπούλου δεν είναι «επιβολή μιας άποψης που καλλιεργείται από οργανωμένες μειοψηφίες».

Ούτε η Eurovision γενικώς έχει αρχίσει να γίνεται ένα show, στο οποίο στο τέλος, η πραγματική μάχη θα είναι μεταξύ εκείνων που έχουν κατέβει για να τραγουδήσουν και εκείνων που έχουν κατέβει για να ”δειχτούν”  ως κάτι το διαφορετικό», αξιότιμε κύριε Μπογδάνο. Ούτε η Eurovision θα γίνει ή έχει γίνει ένα μουσικό show όπου αντί της μουσικής, θα καλλιεργείται η «διαφορετικότητα» και μόνο, αγνοώντας το μουσικό κομμάτι. Ούτε όλες οι γυναίκες θα έχουν αξύριστες μασχάλες να χαλάνε την αισθητική και τον «εικονικό» κόσμο μέσα στον οποίο ζουν κάποιες.

Πράγματι έχει αρχίσει να ξεπηδάει μία «εναλλακτική» μόδα κόντρα στο κατεστημένο, στο θέμα εμφάνισης και σεξουαλικότητας, ωστόσο δε θα γίνει κυρίαρχη και δε θα εδραιωθεί σε καμία περίπτωση. Απλώς εφαρμόζεται η «βία στην βία της εξουσίας». Πράγμα που ίσως κάποιες φορές ξινίζει στα συντηρητικά στρώματα και ίσως είναι υπερβολικό ορισμένες φορές. Ωστόσο είναι το μόνο που έχει αποτέλεσμα. Κάθε αλλαγή επέρχεται ως μία μορφή βίας. Η Εθνική Επαναστάση του 1821, η Γαλλική Επανάσταση και η Σοβιετική Επανάσταση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν την θέση τους σε αυτή την κοινωνία από εκεί που τους ζητούνταν είτε να συμβιβάζονται, είτε να σιωπούν μένοντας θλιμμένες σκιές.

Η LGBTQ κοινότητα και οι «αξύριστες» δικαιούνται και πρέπει να προκαλούν γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπου θα δικαιωθούν και θα αποκτήσουν πρόσωπο και άποψη στην κοινωνία. Βρίσκεις μικροαστέ το Gay Pride προκλητικό; Μη συμμετέχεις. Σου χαλάνε την αισθητική οι «αξύριστες» κυρία Λατινοπούλου; Ξυρίσου. Η Έλα Έμχοφ, νεαρό μοντέλο και θετή κόρη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις δε νιώθει αντιαισθητική πάντως με αξύριστες μασχάλες και δεν έχεις το δικαίωμα να προσπαθείς να την μειώσεις και να της επιβάλεις να νιώθει αντιαισθητική, συμφώνα με το τι ορίζεις εσύ αντιαισθητικό. Για να το κάνουμε ταληράκια, που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Η επανάσταση απέναντι στην φοβία απέναντι στο διαφορετικό και στον γλυκανάλατο εκφασισμό του Lifestyle που επιβάλει «πρότυπα» ομορφιάς θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλάσει η αισθητική κάποιων φιλελεύθερων (λέμε τώρα) και αυτό δε προβληματίζει πραγματικά κανέναν, πέραν από μία όντως μειοψηφική ομάδα συντηρητικών. Γιατί μη γελιόμαστε, γνωρίζουν τι θα προκαλέσουν, ξέρουν
να παίζουν το παιχνίδι της δημοσιότητας και εσκεμμένα γίνονται προκλητικοί χαϊδεύοντας την εκλογική τους πελατεία. Γιατί μπορεί οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής όπου εμφανίστηκε η κ. Λατινοπούλου να προσπάθησαν να την συνετίσουν σε ρόλο γονέα, αλλά εν τέλει έπαιξαν το παιχνίδι της.

Τους είναι πραγματικά αδιάφορο πόσοι θα τους κατακρίνουν, όταν υπάρχουν αυτοί που θα τους εγκρίνουν και ψηφίσουν. Πολύ σωστά η κ. Φαίη Σκορδά ( που ξυρίζει τις μασχάλες της ) ρώτησε την πολιτεύτρια της ΝΔ: «Σου είπε κάποιος να τα πεις για να κάνεις καριέρα;» Γελάτε φίλοι μου, η κωμωδία τελείωσε, όσο και αν το παιχνίδι του γλυκανάλατου εκφασισμού του lifestyle, δε θα τελειώσει εύκολα…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός