Ο Γκρούεφσκι... το 'σκασε!

Άφαντος ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ για να γλιτώσει τη φυλακή

NewsRoom 13/11/2018 | 08:31

Άφαντος παραμένει ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή και αναζητείται με ένταλμα σύλληψης για να εκτίσει την ποινή του.

Την περασμένη Παρασκευή το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γκρούεφσκι για την αναστολή της έκτισης της ποινής που του επιβλήθηκε για την υπόθεση προμήθειας μίας πολυτελούς Mercedes αξίας 600.000 ευρώ την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Ωστόσο, μολονότι αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν δύο φορές χθες το βράδυ στο σπίτι του Γκρούεφσκι, στα Σκόπια, προκειμένου να τον συλλάβουν, εκείνος δεν ήταν εκεί.

Μάλιστα, αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη και έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, μετά από πληροφορίες από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που τον ήθελαν να κρύβεται εκεί. Η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα και σε υπόγειο γκαράζ, χωρίς να καταφέρει να εντοπίσει τον Γκρούεφσκι.

Πάντως, το VMRO-DPMΝE, του οποίου πρόεδρος υπήρξε ο Γκρούεφσκι επί 14 χρόνια, κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών, ενώ κάλεσε την αστυνομία, εφόσον διαθέτει ένταλμα από εισαγγελέα, να πραγματοποιήσει έρευνα στα γραφεία του για να διαπιστώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ δεν βρίσκεται εκεί.

Σημειώνεται ότι ο Γκρούεφσκι, πέρα από την καταδίκη του για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης, είναι κατηγορούμενος για τρεις ακόμα υποθέσεις, ενώ του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.