Ο Γιουνκέρ τώρα λέει πως μας χώριζαν 60 εκατ. ευρώ

Στην ελληνική κυβέρνηση καταλογίζουν απειρία και πανικό αλλά είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια για να μη φανεί "ο κακός" στην υπόθεση της Ελλάδας. Σήμερα το politico δημοσιεύει διαρροή από κλειστή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που παρουσιάζει τον Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ να λέει πως η ελληνική πλευρά έφυγε από τις διαπραγματεύσεις ενώ η διαφορά που τη χώριζε από τους δανειστές ήταν μόλις 60 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί από την Κομισιόν. 

juncker 17

Στην ελληνική κυβέρνηση καταλογίζουν απειρία και πανικό αλλά είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια για να μη φανεί “ο κακός” στην υπόθεση της Ελλάδας. Σήμερα το politico δημοσιεύει διαρροή από κλειστή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που παρουσιάζει τον Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ να λέει πως η ελληνική πλευρά έφυγε από τις διαπραγματεύσεις ενώ η διαφορά που τη χώριζε από τους δανειστές ήταν μόλις 60 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί από την Κομισιόν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιουνκέρ είπε στους συνομιλητές του πως η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε μια συμφωνία. Φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση σε Τσίπρα και Βαρουφάκη λέγοντας πως ότι οι δύο τους αρνήθηκαν μια συμφωνία, με τον υπουργό Οικονομικών να δίνει εντολή στους Έλληνες διαπραγματευτές να αποχωρήσουν από το τραπέζι ενώ η συμφωνία ήταν κοντά.

«(Ο Γιουνκέρ) είπε ότι ήμασταν έτοιμοι να επισπεύσουμε την εκταμίευση κονδυλίων στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά, κάτι που τους έπεισε ότι (οι Έλληνες) δεν ενδιαφέρονταν για μια συμφωνία και το θέμα ήταν ιδεολογικό» δήλωσε στο Politico ευρωβουλευτής ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται ακόμα να υποστήριξε ότι οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, άλλαζαν συνεχώς τους όρους της διαπραγμάτευσης και ήταν απρόθυμοι για συμφωνία παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ έκαναν βήματα πίσω. 

Θυμίζουμε πως αυτό ακριβώς έκαναν οι δανειστές, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την ελληνική πρόταση με μέτρα 8 δισ. ευρώ που για μία μέρα χαρακτηρίστηκε καλή βάση συζήτησης και μετά απορρίφθηκε στο σύνολό της… 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Γιουνκέρ αμφισβήτησε την ικανότητα των Ελλήνων να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για την ΕΕ μέσα σε λίγες μέρες – προσθέτοντας ότι έχει ένα σχέδιο για τη Δευτέρα, αναλόγως της ψήφου των Ελλήνων, σχέδιο που δεν αποκάλυψε.

Ποιός είναι ο ρόλος του Γιουνκέρ

Οι συνεχείς αλλαγές στάσεων του Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ δεν εξηγούνται μόνο ως παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου. Είναι ένας συντηρητικός πολιτικός που μάλιστα καλείται να απολογηθεί για το σύστημα μεγάλης φοροαποφυγής που είχε στηθεί στο Λουξεμβούργο επί πρωθυπουργίας σου. Ταυτόχρονα είναι ένας ευρωπαϊστής παλαιάς κοπής που νοιάζεται πολύ για την υστεροφημία του και δε θέλει με κανένα τρόπο η ευρωζώνη να “σκάσει” κι ο ίδιος να είναι πρόεδρος της Κομισιόν. 

Αυτή η θέλησή του να υπηρετήσει αφενός τις ελίτ που πολιτικά εκπροσωπεί, αφετέρου να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, προφανώς τον φέρνει σε σύγχυση. Μέσα σε αυτή τη σύγχυση, εκτίθεται ανεπανόρθωτα λέγοντας πως οι θεσμοί δε ζητούν μείωση συντάξεων και πως ο Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα για 60 εκατ. ευρώ…

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους