Ο Γιάννης Οικονόμου αρνείται ότι υπάρχει αύξηση της έμφυλης βίας

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για επανακατάθεση της τροπολογίας για θεσμική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία , αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τον όρο «γυναικοκτονία»

NewsRoom 29/11/2021 | 22:11

Με μια ανακοίνωση  απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με παρέμβασή του, αναφορικά με τη νέα γυναικτοκτονία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακή, ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επανακαταθέτει την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», τροπολογία που απέρριψε η Νέα Δημοκρατία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απέφυγε εμφανώς στην δήλωση του να αναφέρει τον όρο «γυναικοκτονία», ενώ παρά την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας ο ίδιος  αρνείται  ότι υπάρχει αύξηση. Μάλιστα με κυνικό τρόπο , ικανοποιώντας και το ακροδεξιό...ακροατήριο της ΝΔ, ανέφερε ότι αυτά τα γεγονότα υπήρχαν και στο παρελθόν. 

Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση «έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς» και προσθέτει ότι στηρίζει «έμπρακτα τα θύματα» και μάχεται «σθεναρά για την απάλειψή της». Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει ένα «πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά».


 


Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα.

Μόνο που την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η Κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα, η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό.

Επιπλέον, με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η Κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψή της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».