Ο Γιάννης Οικονόμου συνεχίζει να βγάζει λάδι την ΕΛ.ΑΣ: «Προκύπτει ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο»

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, προπαθεί να δικαιολογήσει τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης, αναφέροντας ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκαν σκληρή επίθεση

οικονομου

Κι ενώ το 16χρονο κορίτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τον σοβαρό τραυματισμό της και η διερεύνηση της υπόθεσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σήμερα θέλησε να μεταφέρει στον τηλεοπτικό αέρα… πάλι εικασίες για το τι συνέβη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της 16χρονης, το ιατροδικαστικό πόρισμα καταλήγει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, με το παιδί να αναρρώνει στο σπίτι του και θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε μία ακόμη προσπάθεια συγκάληψης.

Για το περιστατικό με την 16χρονη ανέφερε πως, «τρέχουν δύο έρευνες, η πρώτη είναι στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ με την θέση των αστυνομικών να είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης, και αυτό προκύπτει από μάρτυρες και άλλα στοιχεία που έχουν βρεθεί. Ίσα ίσα ήταν από πάνω της, τη βοήθησαν και φώναξαν το ΕΚΑΒ. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Την κοπέλα την εξέτασε και ιατροδικαστής, η γιατρός κατέθεσε την πλευρά της κοπέλας. Αναφέρω αυτά που έχουν έρθει σε γνώση μας χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε υλικό ή μαρτυρία πλην της εκδοχής που έδωσε η κοπέλα».

Και πρόσθεσε: «Η βία, δημιουργεί προβλήματα και δεν μπορεί να είναι επιλογή πολιτικής της δημοκρατίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκαν σκληρή επίθεση και όταν πήγαν πάνω από την 16χρονη για να την βοηθήσουν, σύμφωνα με αυτά που λένε αυτοί και δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από τη δεύτερη πλευρά. Ήταν δύσκολες συνθήκες και βάσει των στοιχείων πλην της εκδοχής της 16χρονης δείχνουν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν εμπλοκή».

Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε και αναφορά για την υπόθεση του 22χρονου 22χρονο Παλαιστίνιου, που ανέβασε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία, στο Σύνταγμα, πέφτωντας και εκει σε ασάφειες. Χθες ο ίδιος αναδημοσίευσε στο Χ (πρώην Twitter) το σχετικό post της ΕΛΑΣ με τον ίδιο να κάνει λόγο για σύλληψη, η οποία -όπως ισχυρίστηκε- έγινε «ύστερα από ενδελεχή έρευνα της ελληνικής αστυνομίας». Πάντως και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο νεαρός δεν κατέβασε την σημαία της Ελλάδας, αφού έγραψε χαρακτηριστικά ότι «συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο».

οικονομοθ

Σήμερα λοιπόν ανέφερε: «Ο συγκεκριμένος προσήχθη στην αστυνομία και βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα, – για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες συμπεριφορές – σχηματίστηκε δικογραφία που θα πάει στη δικαιοσύνη. Αυτό που θέλω πολιτικά να πω είναι, ότι ζούμε σε πολύ φορτισμένους καιρούς, και οι κινήσεις φανατισμού, υπέρμετρου ενθουσιασμού, κινήσεις με σύμβολα και εργαλειοποίηση των κινήσεων αυτών για δημιουργία πολιτικής ατζέντας, δεν βοηθούν. Καλώ όλους να είναι περισσότεροι υπεύθυνοι και εγκρατείς στην συμπεριφορά τους σ ό,τι αφορά στον ακτιβισμό που επιδεικνύουν. Θα μπορούσαν με τον ίδιο τρόπο χωρίς κινήσεις φανατισμού ή ενθουσιασμού, ο καθένας να διαδηλώσει και να δείξε τη συμπαράστασή του σε αυτόν που θέλει», απάντησε ο κ. Οικονόμου.

 

Στήριξε την υπερασπιστική γραμμή του νεοναζί

«Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στη μεγάλη του πλειοψηφία εκείνη την ημέρα ήταν πετυχημένος». Αυτό πιστεύει ο Γιάννης Οικονόμου, για τα όσα τρομακτικά συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Μοναστηράκι με την επίθεση ομάδας νεοναζιστών σε συρμό του μετρό και έναν από αυτούς να ρίχνει βενζίνη από ένα μπετόνι

«Ξέρω ότι η αστυνομία τους συνέλαβε» ήταν γι΄αυτόν η μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει ουσιαστικά την υπερασπιστική γραμμή του 27χρονου νεοναζί που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με την οποία το μπιτόνι που κρατούσε και φώναζε «Κάψτε τους» περιείχε… υγρά από το αιρκοντίσιον του σταθμού!