Newsroom

Newsroom

O Γιάννης Μπεχράκης και ο κόσμος του φωτορεπορτάζ στην Αθήνα

Το Athens Photo World είναι μια νέα πρωτοβουλία βασισμένη σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, Διευθυντή Φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.  

athens photo world

Το Athens Photo World θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2019 και στοχεύει στο να φέρει το φωτορεπορτάζ κοντά στο Αθηναϊκό κοινό μέσα από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων με πρωταγωνιστές μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους φωτογράφους, Έλληνες και ξένους.

Στην εναρκτήρια διοργάνωσή του το Athens Photo World τιμά με τις εκθέσεις και τις δράσεις του τον Γιάννη Μπεχράκη, εστιάζοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του. Οι εργασίες του Athens Photo World είχαν ήδη ξεκινήσει με την πολύτιμη συνεργασία της οργανωτικής ομάδας με τον Γιάννη Μπεχράκη. Οι ιδέες του, η εμπειρία του, το έργο του και η προσωπικότητά του υπήρξαν πηγή έμπνευσης για τους συντελεστές του APW και η διοργάνωση θα τιμά πάντα τη μνήμη και την συμβολή του στο Ελληνικό αλλά και διεθνές φωτορεπορτάζ.

Το Athens Photo World θα διαρκέσει δέκα μέρες και θα φέρει στην πρωτεύουσα επτά εκθέσεις, περισσότερους από 100 φωτογράφους και πάνω από 500 φωτογραφίες. Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με την παγκόσμια καθημερινότητα του πλανήτη μέσα από τη ματιά και τη δουλειά έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων.

Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτογράφων και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ανάδειξη της Αθήνας σε σημείο συνάντησης των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ σε μια εποχή ταχύτατης μετάδοσης εικόνων, ειδήσεων και εξελίξεων.
 

 

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…