Ο Γεωργιάδης, η Estee Lauder και οι διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των 23 παράνομων -όπως τις χαρακτηρίζει ο Παύλος Πολάκης- προσλήψεων που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

5926b34a1dc524b50b8b4605

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με όσα παρέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ο Σπύρος Λάππας, επικαλούμενος τη μηνυτήρια αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προκύπτει μείζον θέμα σχετικά με την προέλευση των χρημάτων που έλαβαν οι 23 διορισθέντες του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν υπουργός. Το επίδικο είναι αν πληρώθηκαν παρανόμως με δημόσιο χρήμα ή αν η αμοιβή τους προήλθε από υπόλοιπα χορηγιών.

«Ο μεν κ. Πολάκης λέει ότι είναι παράνομες οι προσλήψεις, γιατί έγινε παράνομη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από δημόσιο χρήμα, ενώ οι εγκαλούμενοι, οι ενδιαφερόμενοι ή άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες λένε μέσα στην ποινική δικογραφία ότι ουδέποτε υπήρξε αμοιβή από κονδύλια κρατικού προϋπολογισμού, αλλά ήταν από υπόλοιπα χορηγιών» είπε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε:

«Αυτό, ο μηνυτής υπουργός το αντικρούει και λέει ότι δεν ισχύει. Και δεν ισχύει γιατί υπάρχει μέσα ένα έγγραφο σχετικά με τις δαπάνες αυτής της δομής που ήταν να γίνει με τη χορηγία της ESTEE LAUDER HELLAS A.E, ύψους 300.000 ευρώ, η οποία κατανέμεται ως εξής: Ενοίκιο 210.000 ευρώ, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου 60.000 ευρώ, ηλεκτρικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός 15.000 ευρώ, επίπλωση 10.000 ευρώ κ.λπ.. Ίσον 300.000 ευρώ».

Η δομή που αναφέρει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε τη φιλοξενία αστέγων ενηλίκων με HIV. Πράγματι, σύμφωνα με το Πρακτικό της 33ης συνεδρίασης στις 18/12/2008, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αποδοχή χορηγίας ύψους 300.000 ευρώ από την ESTEE LAUDER HELLAS AE. Όπως υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Λάππας, το ποσό αυτό προβλέφθηκε να διατεθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ για τη δημιουργία και τη διαμόρφωση της δομής. Κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, πουθενά δεν αναγράφεται πρόβλεψη δαπάνης για αμοιβή προσλαμβανομένου ή προσληφθέντος προσωπικού αλλά και εσωτερικού ή εξωτερικού συνεργάτη. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το ΚΕΕΛΠΝΟ να συγχρηματοδοτεί τη δημιουργία της δομής με ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, καθώς το ποσό της δωρεάς δεν επαρκούσε. Ωστόσο, ακόμα κι αν είχε προβλεφθεί η διάθεση ενός ποσοστού της χορηγίας για έναν τέτοιον σκοπό λαμβάνοντας υπόψη ότι 210.000 κόστιζε μόνο το μίσθωμα, πώς είναι δυνατόν το ποσοστό αυτό να επαρκεί για την αμοιβή 23 ατόμων την στιγμή που ο χαμηλότερος μισθός -σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λάππα- ήταν 1.000 ευρώ;

Οπότε, από πού πληρώθηκαν οι 23 προσληφθέντες; Ήταν ένα ερώτημα που δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς. «Κοιτάξτε, το κομβικό εδώ είναι αυτό, εάν πληρώνονταν από δημόσιο χρήμα ή όχι» είπε επί λέξει ο βουλευτής της ΝΔ αδυνατώντας να ξεδιαλύνει το μυστήριο…


Διορισμοί ημετέρων

Άτομα από το στενό περιβάλλον του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζονται ανάμεσα στις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που έχει επισημάνει από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης.


Το όνομα που δύσκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς είναι του Γιάννη Θεοδωράτου, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως δημοσιογράφος – αμυντικός αναλυτής, παρουσιάζοντας εκπομπές γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στον τηλεοπτικό σταθμό του Blue Sky. Για 7 μήνες προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο πολυπράγμων παρουσιαστής, ενώ σύμφωνα με όσα είχε παραθέσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης και η σύζυγος του κ. Θεοδωράτου είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ για 10,5 μήνες.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράτος εμπλέκεται και στις συνομιλίες του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, που είχε φέρει στη δημοσιότητα το Documento. Τότε, ο κ. Παπαδημητρίου συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας (όπως είχε αποκαλέσει τον Γιάννη Θεοδωράτο) του είχε μεταφέρει τα όχι και τόσο φιλικά αισθήματα του Αντώνη Σαμαρά για τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε σχετικά: Οι αποκαλύψεις του Documento για ΚΕΕΛΠΝΟ, Γεωργιάδη – Όλες οι συνομιλίες


Στο ΚΕΕΛΠΝΟ για 8,5 μήνες προσλήφθηκε και η Ιωάννα Δεμέντη. Είναι πρώην μοντέλο με παρουσία σε πάνελ μεσημεριανών εκπομπών που εργαζόταν αμισθί στο γραφείο Τύπου του Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ εσχάτως παρουσίαζε την εκπομπή ¨24 Hours Europe¨ φιλοξενώντας διάφορους έλληνες ευρωβουλευτές στο πάνελ της.

Παραδόξως, υπάρχει και πιο τρανταχτή περίπτωση. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Βασίλη Μπεσκένη, με θητεία στο γραφείο Τύπου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Κατά τις καταγγελίες του κ. Πολάκη, ο πολιτικός αναλυτής του ΣΚΑΪ που μπαινόβγαινε στα γραφεία Τύπου υπουργών της ΝΔ λες και ήταν περιστρεφόμενες πόρτες είχε προσληφθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να… παρεμβαίνει στην κοινότητα. Ο ίδιος δεν αρνείται τον διορισμό, υποστηρίζοντας όμως πως δεν έχει πάρει ούτε μισό σεντ του ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…