Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι ο συνεταίρος των αδερφών Ζαββού – Σαμαρά αγόρασε τις μετοχές της Λάτση

H είδηση της αποχώρησης της Μαριάννας Λάτση από την επένδυση στο Ελληνικό, έπεσε σαν βόμβα αναγκάζοντας ακόμα  και τον Άδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί σχετικά, νίπτοντας τας χείρας του για την εξέλιξη.

Adonis 5

Ωστόσο, μια ματιά στη μετοχική σύνθεση του επενδυτικού κεφαλαίου που αγόρασε ένα από τα πακέτα μετοχών της Lamda από την οικογένεια Λάτση, βάζει στο κάδρο τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον αδερφό του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό, αλλά και τη γνωστή και μη εξαιρετέα, Μιράντα Ξαφά, που επί χρόνια αποτελούσε σύμβουλο της οικογένειας Μητσοτάκη

Μπορεί αρχικά ο Άδωνης Γεωργιάδης να μην γνώριζε σε ποιου τα χέρια κατέληξαν οι μετοχές της Lamda Development που κατείχε η Μαριάννα Λάτση, εν συνεχεία, όμως, και έμαθε και… διέψευσε επιβεβαιώνοντας πως ο συνέταιρος των αδερφών του Γιώργου Ζαββού και του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της Μιράντας Ξαφά είναι ο αγοραστής του πακέτου μετοχών.

Κατά την πρώτη του τοποθέτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορηθεί «για το πού πούλησε η κ. Λάτση τις μετοχές της». «Καταθέστε μου μια ερώτηση αν θέλετε» προέτρεψε και συμπλήρωσε πως είναι λογαριασμός της κ. Λάτση και όχι κυβερνητικό ζήτημα η πώληση των μετοχών της. «Επειδή αναφέρεστε στο όνομα του Στέλιου Ζαβού νομίζω ότι πολύ καλά γνωρίζετε πως είναι θεσμικός επενδυτής και έκανε και επενδύσεις επί Τσίπρα. Τότε ήταν καλός;» διερωτήθηκε αν και αγνοούσε τον αγοραστή…

Μάλιστα, επιτέθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον «μπλεγμένο» στη «σκευωρία Novartis». «Όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πρέπει να πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα. Λες και δεν ξέρουμε ότι ήσουν μέσα, ότι ήσουν μπλεγμένος, τώρα όμως που ξεκίνησε η έρευνα θα τα μάθουμε όλα», ήταν η απειλή του υπουργού προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά… έμαθε

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη σύσταση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΥΠ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλεσε fake news όσα ακούστηκαν περί Ζαββού, Σαμαρά και Ξαφά. Ωστόσο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το fund, Brevan Howard, του οποίου ηγείται ο Τρύφωνας Νάτσης, φαίνεται να αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της Μ. Λατση. «Αυτός ο κ. Νάτσης έχει βάλει χρήματα σε ένα fund που λέγεται Orilina ΑΕΕΑΠ και σε αυτό είναι οι κ.κ. Ζαβός, Σαμαράς και η κ. Ξαφά» είπε και διευκρίνισε για άλλη μια φορά πως ο συνιδιοκτήτης του fund, Orilina ΑΕΕΑΠ, έχει αγοράσει με δικά του λεφτά μέρος των μετοχών της κα. Λάτση.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Orilina ΑΕΕΑΠ με τα 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ:

Πηγή: Documentonews 

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…