Ο Γεωργιάδης «νουθετεί» τον Σαμαρά: «Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι υπηρετούμε πολιτική ανοιχτών συνόρων»

Δεν αντιδικώ με τον Σαμαρά

αδωνης σαμαρας

Διευκρινίζοντας για λόγους πολιτικής αυτοπροστασίας ότι δεν αντιδικεί με τον άνθρωπο που του άνοιξε την πόρτα της ΝΔ, ο Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε στη σκληρή ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά κατά της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στην πολιτική των κλειστών συνόρων, ενώ στην προσπάθεια του να βάλει ως ασπίδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επί της ουσίας δεν διέψευσε -εν αντιθέσει με τα λεγόμενα του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- ότι γίνονται push backs. Σε κάθε περίπτωση, απέρριψε το ενδεχόμενο απόσυρσης της τροπολογίας, όπως ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να ισχυρίστηκε αρχικά πως είναι σεβαστή η δήλωση του κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «αγαπημένο» του, προσθέτοντας βολικά πως τα λεγόμενα του δεν έχουν «χαρακτήρα απάντησης» σε όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, όμως, η επισήμανση ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια δεν γίνεται εν κενώ και πως σε διαφορετική περίπτωση θα μιλούσε για τον προϋπολογισμό καθιστά ξεκάθαρο πως ο κ. Γεωργιάδης είχε ως μόνο σκοπό να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό.

Επανέλαβε την επιχειρηματολογία περί καταπολέμησης τόσο της μαύρης και αδήλωτης εργασίας όσο και της έλλειψης εργατικών χεριών για αγροτικές εργασίες, όπως επίσης ότι δεν θα είναι μεγάλος ο αριθμός των μεταναστών που θα κάνει χρήση της διάταξης που ρίχνει από τα επτά στα τρία χρόνια το όριο παράτυπης παράνομης για την εξασφάλιση άδειας παραμονής και εργασίας, κρίνοντας πως δεν έχουν βάση οι ανησυχίες που λένε ότι αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι υπηρετούμε πολιτική ανοιχτών συνόρων» είπε και συμπλήρωσε πως «είναι άδικο να παρουσιάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως δήθεν οπαδός των ανοιχτών συνόρων», επικαλούμενος την κριτική της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο περί κλειστών συνόρων και push backs. «Eίναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να είναι και τα δύο;» αναρωτήθηκε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει προς τη λεγόμενη «δεξιά πτέρυγα» πως όποιος τάσσεται κατά στην τροπολογία επί της ουσίας τροφοδοτεί αυτήν την κριτική κατά του πρωθυπουργού.

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη διάταξη, υπογραμμίζοντας πως δεν αντιδικεί με τον κ. Σαμαρά και ότι είναι στη διάθεση του για περαιτέρω εξηγήσεις.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…