Ο Γεωργιάδης εμπαίζει τους πληγέντες από την πανδημία

Για ακόμη μια φορά για τον υπουργό Ανάπτυξης ο  μόνος που φταίει είναι ο πολίτης, αρκεί να μην αναλάβει καμία ευθύνη η κυβέρνηση. 

adonis 1

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για ακόμη μια φορά μας υπενθυμίζει, ότι όχι μόνο θα πρέπει να λένε ‘ευχαριστώ’, όσοι έμειναν τόσους μήνες με επίδομα 534 ευρώ, αλλά θα πρέπει να πάψουν να επαναπαύονται στο ‘ιλιγγιώδες’ αυτό ποσό και να δουλέψουν. Μιλώντας στον «Ant1», σημείωσε πως «έχει ανοίξει η εστίαση και ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι ότι δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν. Το ίδιο μας λένε και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μη δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρουν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος “παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι ‘μαύρα’ και είμαι καλά“. Σιγά-σιγά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και πάμε στην ιδέα της δουλειάς. Όλα τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας. “Ξαναπιάνουμε δουλειά” είναι το μήνυμα. 
Αρκετό καιρό κάτσαμε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Και το πρόγραμμα για τον τουρισμό αυτό προϋποθέτει, τη στήριξη των θέσεων εργασίας» υπογράμμισε.

 Για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, ο υπουργός είπε: «Εγώ ως παλαιός έμπορος που έχω δουλέψει πολύ πίσω από τον πάγκο των βιβλίων, σκέφθηκα να δώσουμε δύο Κυριακές για να ανοίξουν τα μαγαζιά και να ρεφάρουν λίγο, αφότου καταργήθηκε το click inside. Δεν είπαμε να καταργήσουμε τις Κυριακές ή να δουλεύουμε όλες τις ημέρες. Η αντίδραση σε αυτό πολλών εμπορικών συλλόγων και της ΓΣΕΕ με ξεπερνά, την ώρα που λέμε να βρούμε λεφτά από το πουθενά για να στηρίξουμε το λιανικό εμπόριο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η οικονομία έχει μείνει πίσω και ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι λίγο περισσότερο για να πάμε μπροστά και να φύγουμε από το σημείο στο οποίο είχαμε κολλήσει»