ΜΑ

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Ο ΓΑΠ θέλει να επιστρέψει

Η ατζέντα που έφερε στην χώρα (κλιματική αλλαγή, διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαβούλευση) ήρθαν από την ίδια την ζωή στην επικαιρότητα

1365236

Φαίνεται πως δεν τα είχα μετρήσει καλα και έχασα κάποιες συνιστώσες κρίσιμες στην σκέψη μου. Αλλιώς είναι τα πράγματα:  Ο ΓΑΠ θέλει να επιστρέψει και πιστεύει ότι ένα καπρίτσιο της μοίρας, ένα αιφνιδιαστικό δυσάρεστο γεγονός- η ασθένεια της Φωφης- την δεδομένη στιγμή, τον προσκαλεί και τον προκαλεί. 

Θεωρεί ότι στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν από την αποχώρηση του από το Μαξίμου, συνέβησαν πολλά: 

1. Δικαιώθηκε η πολιτική του επιλογή για αποφυγή της χρεοκοπίας και προσφυγή στο ταμείο στήριξης, καθώς οι πολέμιοι της (Τσιπρας, Σαμαρας) όταν κλήθηκαν να την αντικαταστήσουν, προσχώρησαν σε αυτήν 

2. Αποδείχτηκε- το και ομολόγησαν εκ των υστέρων ντόπιοι και ξένοι αρμόδιοι- πως για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας, δεν ευθύνονταν ο ίδιος, αλλά η εξαετία της ΝΔ που είχε προηγηθεί. 

3. Η ατζέντα που έφερε στην χώρα (κλιματική αλλαγή, διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαβούλευση) ήρθαν από την ίδια την ζωή  στην επικαιρότητα, δικαιώνοντας τον ίδιο ανεξαρτήτως των μειονεκτημάτων- λαθών  που υπήρξαν από τον ίδιο στην άσκηση της εξουσιας του 

4. Η σοσιαλδημοκρατία ανακάμπτει παγκοσμίως  (από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία) καθώς ο φιλελευθερισμός και η αυτορρύθμιση των αγορών, βούλιαξαν στην επέλαση της πανδημίας η οποία εκτος των άλλων κατέδειξε την αναγκαιότητα του δημοσίου. 

5. Η αδυναμία του Τσίπρα λόγω εμμονών και ιδεολογικοπολιτικών κολλημάτων να «γεμίσει» τον χώρο της κεντροαριστεράς αφήνει τεράστιο κενό, ενώ η προσπάθεια του Κυριακού να στρίψει δεξιότερα για να αποτρέψει την εμφάνιση νέου κόμματος δεξιά της ΝΔ, το μεγαλώνει εισέτι. 

Γι αυτούς κι ενδεχομενως και κάποιους άλλους λόγους, ο ΓΑΠ νομίζω πως πήρε την απόφαση του. Τις συναντήσεις που κάνει, τις κάνει αφενος για να διευκολύνει κάποιους υποψήφιους να αποσυρθούν χωρίς να νιώσουν προσβεβλημένοι και αφετέρου για να μετρήσει στα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και κυρίως στην κοινωνία, την απήχηση που θα έχει η θετική του απάντηση στο γκελ της μοιρας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ