Newsroom

Newsroom

"Ο Φύσσας έλεγε πονάω εδώ και έπιανε την καρδιά του"

Τα κενά και οι παραλήψεις των αστυνομικών τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής. Σήμερα κατέθεσε ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ Αναστάσιος Τσολακίδης.

5796132d1dc52499778b4804

Ο αστυνομικός περιέγραψε πως είδε μια ομάδα 4-5 ατόμων να συμπλέκονται και πως με υπόδειξη του Παύλου Φύσσα συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά αφού προηγουμένως τον ρώτησε: «Που πας, τι κάνεις;» και εκείνος του απάντησε «Τίποτα».

«Κοίταξα προς τον Φύσσα και μου είπε “Ναι αυτός με μαχαίρωσε”. “Τι έκανες;” ρώτησα τον Ρουπακιά. Ήταν ήρεμος και μου απάντησε “τίποτα περαστικός ήμουν”» κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε «είδαμε το μαχαίρι με τα αίματα. Ο συνάδελφος από το περιπολικό το πήρε. Ο Ρουπακιάς ήταν ψυχρός και ψύχραιμος. Μετά από συμπλοκή υπάρχει ένταση αυτός ήταν πολύ ήρεμος, δεν είχε παλμούς, δεν ήταν ιδρωμένος».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας «ο Φύσσας έλεγε πονάω εδώ και έπιανε την καρδιά του. Μετά από λίγο μπήκε ο Ρουπακιάς στο περιπολικό. Κανένας δεν προσπάθησε να μας εμποδίσει. Παραμείναμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Έκανε 40 λεπτά… Στα πρώτα 10 λεπτά ο Φύσσας ήταν όρθιος και μας μιλούσε και μετά μια κυρία, φίλη του τον έβαλε να κάτσει. Ήρθαν και άλλοι φίλοι του. Μια γυναίκα είπε πως είναι νοσηλεύτρια τον κοίταξε και έφυγε».

Πρόεδρος: Μάρτυρες βρήκατε;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Έγιναν κάποιες προσαγωγές αλλά δεν ξέρω αν έγιναν συλλήψεις.

Πρόεδρος: Όλοι αυτοί είχαν σχέση μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Πώς να σας απαντήσω σε αυτό;

Πρόεδρος: Ως αστυνομικός…

Μάρτυρας: Υπήρχε συνοχή στο περιστατικό. Δεν πιστεύω πως ήταν τυχαίο. Πιστεύω πως ήταν το ίδιο περιστατικό.

Πρόεδρος: Έχετε την αίσθηση εκ των υστέρων πως το σήμα για ενισχύσεις έπρεπε να το δώσετε πιο νωρίς;

Μάρτυρας: Όχι ενημέρωσα αμέσως μόλις είδα πως δεν μπορούσαμε να τους πιάσουμε.

Πρόεδρος: Εκ των υστέρων σκεπτόμενοι, τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αποτραπεί η δολοφονία;

Μάρτυρας: Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Πρόεδρος: Το αποτέλεσμα δεν απεφεύχθη…

Μάρτυρας: Το αποτέλεσμα ήταν πολύ δυσάρεστο. Οι ενέργειες μας ήταν οι καλύτερες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αμέσως ενεργήσαμε χωρίς καθυστέρηση. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο…

Πρόεδρος: Ποιο θεωρείτε καλό και ψάχνουμε το καλύτερο; Τι σας εμπόδισε να κάνετε κάτι άλλο; Σε τέτοιες περιπτώσεις γρήγορα γίνονται όλα.

Μάρτυρας: Γρήγορα κινηθήκαμε και εμείς.

Πρόεδρος: Καταστήσατε την παρουσία σας σαφή;

Μάρτυρας: Σαφέστατη την κάναμε.

Πρόεδρος: Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα… Ούτε έναν δεν ελέγξατε οκτώ αστυνομικοί… Είναι και θέμα εμπιστοσύνης και ως προς την ασφάλεια που έχεις. Θα νιώσει κάποιος ασφαλής…

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Γιατί πώς θα νιώσει ασφαλής; Είπατε στο κέντρο που μας στέλνεις; Στείλτε γρήγορα ενισχύσεις. Εσείς δεν είχατε διαπιστώσει καν ποιες ήταν οι δυο ομάδες και ήσασταν και επικεφαλής.

Μάρτυρας: Μόλις φτάσαμε ενημέρωσα.

Πρόεδρος: Για την άφιξη ενημερώσατε. Η δουλειά σας είναι να αντιληφθείτε άμεσα τι γίνεται και να αποτρέψετε. Δεν σταματήσατε ούτε έναν. Μόνο τον Ρουπακιά πιάσατε που καθόταν μέσα στο αμάξι. Αυτό κάνατε.

Πρόεδρος: Φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Η υπηρεσία σας, σας αντάμειψε;

Μάρτυρας: Κάποιους…

Πρόεδρος: Εσείς ήσασταν ανάμεσα σε αυτούς;

Μάρτυρα: Όχι, ήταν να πάρουμε κάτι άλλο αλλά δεν το πήραμε.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η υπεράσπιση επανήλθε στο αίτημα που είχε υποβάλλει, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, για κλήτευση του βουλευτή και πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Μάλιστα, αιτήθηκαν να εξεταστεί ο πρώην υπουργός κατ’ αντιπαράσταση με τον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου στο οποίο φέρεται ότι πήγε την επόμενη της δολοφονίας στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας. Η πολιτική αγωγή απάντησε πως δεν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του κ. Δένδια. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως θα ήταν χρήσιμο να έρθει στο δικαστήριο για «να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο ανέχτηκε τα τάγματα εφόδου να δρουν τόσα χρόνια ανενόχλητα».

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς