Ο "φυρερίσκος" της Χρυσής Αυγής δείχνει το αποκρουστικό πραγματικό του πρόσωπο (video)

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς ένα νεοναζιστικό μόρφωμα. Είναι η απόδειξη ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου μπορεί να αγνοεί επιδεικτικά την αλήθεια ακόμη κι αν αυτή βρίσκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια της. Κάπως έτσι άλλωστε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου κατάφερε να πείσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους ότι συγκροτείται από αγνούς πατριώτες και όχι νοσταλγούς του Γ’ Ράιχ. Η πραγματικότητα είναι βέβαια διαφορετική και δύσκολα μπορεί να κρυφτεί.

NewsRoom 30/04/2018 | 16:30

Τελευταία μάλιστα κυκλοφόρησε ένα ακόμη βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Μιχαλολιάκος να μιλάει (πιθανότατα σε φίλους της Χρυσής Αυγής) για τους εβραίους της Θεσσαλονίκης. Όσα θα ακούσετε είναι αποκρουστικά. Ο φυρερίσκος του νεοναζιστικού μορφώματος κάνει «πλάκα» με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών Ναζί και λέει χαμογελώντας ότι οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης «πήραν το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι». Περιγράφει μάλιστα αυτό το «ταξίδι» ως «ωραίο» και «μαγευτικό», ενώ μιλάει για ωραία τοπία με ψηλές καμινάδες στις οποίες οι εβραίοι «απολάμβαναν μεταφυσικές εμπειρίες».

Το βίντεο αυτό είναι του 2013, όχι δηλαδή τόσο παλιό ώστε ο Νίκος Μιχαλολιάκος να το αμφισβητήσει. Ο ίδιος εκφράζει ανοικτά τις αρρωστημένες ιδέες του, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι ανήκει στη «σπορά των νικημένων του 1945», όπως φώναζε σ' ένα από τα όχι ασυνήθιστα παραληρήματά του. Ότι είναι γνήσιος πολιτικός απόγονος των Ναζί, ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον πατριωτισμό, ότι κοροϊδεύει απροκάλυπτα και χωρίς καμιά ντροπή, ανθρώπους οι οποίοι στη σύγχυση τους επάνω μπορεί να είδαν στο πρόσωπό του κάποιον που δήθεν άδολα αγαπάει την πατρίδα του. 

Αυτός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι «συναγωνιστές» του