Ο Franco και ο Ciccio και η πολιτική ανυπαρξία

Ο εφήμερος και νεοφιλελεύθερος πρόεδρος της ΝΔ και ο ακροδεξιός αντιπρόεδρός της περιφέρονται περίλυποι και αγχωμένοι

artwork franco ciccio

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κάτι και δεν μπορούν. Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν κάτι και δεν το κάνουν. Άνθρωποι που δεν τους φτάνει ούτε να θέλουν ούτε να μπορούν και άνθρωποι που και μπορούν και θέλουν. Τα αποτελέσματα των πράξεων των παραπάνω κατηγοριών δεν φαίνονται πάντα άμεσα αλλά τις περισσότερες φορές η διάρκεια αποδεικνύει και αναδεικνύει είτε την ικανότητα είτε την θέληση κάποιου.

Η κυβέρνηση Σύριζα αναδείχτηκε και αποδείχτηκε ότι διαθέτει ταυτόχρονα και το πρώτο και το δεύτερο. Κριτήριο πάντα αποτελεί προς ποια κατεύθυνση πράττει και δημιουργεί κάποιος. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του έδειξαν ότι δεν δουλεύουν για το τομάρι τους ή για άλλα «τομάρια» του δημόσιου και επιχειρηματικού βίου… αλλά για το λαό. Ο Τσίπρας και πολύ περισσότερο οι υπουργοί του ανήκουν στην κατηγορία… του και θέλουν και μπορούν. Όταν δεν μπορούσε, δεν ζήτησε τη βοήθεια του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη, του Μαρινάκη αλλά του ίδιου του λαού, μιας και η θέλησή του είχε κατεύθυνση προς αυτόν.

Τώρα όμως φάνηκε, ότι αυτό που χρειάζονταν δεν ήταν βοήθεια αλλά χρόνο. Χρόνο ώστε πραγματικά οι συνθήκες να ωριμάσουν και να μπορέσει να βγάλει το λαό από το αδιέξοδο και όχι χρόνο για να λύσει τα αδιέξοδα των καταχρεωμένων επιχειρηματιών, που έτρωγαν και έπιναν στην πλάτη του λαού. Ο Τσίπρας με τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν έδειξε μόνο την ικανότητα και την θέλησή του να υπηρετήσει το λαό αλλά ανέδειξε ένα πολύ πιο σημαντικό πράγμα. Ξεγύμνωσε όλους του αντιπάλους του, οι οποίοι τόσο καιρό τρομοκρατούσαν τον κόσμο αλλά και αποκάλυψε ότι η νεοφιλελεύθερη ΝΔ διαθέτει ανθρώπους, που ούτε τους φτάνει ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν το συμφέρον του λαού.

Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση ως προς αυτό. Ο Κυριάκος, σε συνέντευξή του στον Παπαδάκη, όταν ρωτήθηκε για τη 13η σύνταξη, απάντησε: «Πρώτον για να ξεκαθαρίσουμε κάτι… ο Σύριζα είπε και τα έχει πει πολλές φορές και στις δικές σας εκπομπές… έλεγε τόσα ψέματα, όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, μην το έχετε καμία αμφιβολία, ότι θα πει άλλα τόσα τώρα που ξέρει ότι χάνει. (σ.σ και εδώ είναι το καλύτερο) Όμως εγώ θέλω να είμαι εντελώς ξεκάθαρος, γιατί δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Σύριζα, δεν νομίζω ότι τον πιστεύει και κανείς. Αυτή τη στιγμή, κύριε Παπαδάκη, δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη… ». Μετά συνέχισε τις ασυναρτησίες περί του πώς θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία και τι θα κάνει αυτός και η ΝΔ. Ασχέτως αν ο Τσίπρας και οι υπουργοί του αποφάσισαν να ψηφίσουν σημαντικά μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού μέσα στο Μάη.

Δηλαδή, ο Μητσοτάκης έκανε εξαγγελίες τύπου «θα δημιουργήσουμε Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης». Όπως και ο άλλος «Άριστος», ο Πατούλης, ο οποίος είχε καταπιεί τη γλώσσα του στο debate με τη Δούρου, ανέφερε ότι θα ανοίξει γραφείο της περιφέρειας στις Βρυξέλες.

Ο Μητσοτάκης βλέπει στα μέτρα του Σύριζα λαϊκισμό και παροχολογία εν όψη εκλογών. Φυσικά και το καταλαβαίνει έτσι, γιατί θεωρεί ότι ο καθένας έχει offshore και «Κήρυκες», που χρηματοδοτούν εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Ακούγοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης του Μητσοτάκη στον Παπαδάκη και έχοντας γνώση των εξαγγελιών του Τσίπρα, του Τσακαλώτου, του Δραγασάκη και της Αχτσιόγλου, καταλαβαίνει κανείς, ότι ο πρόεδρος της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς ΝΔ όχι μόνο δεν έχει αίσθηση της πραγματικής οικονομίας αλλά πολύ περισσότερο δεν θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και επειδή οι σκλάβοι του Μαρινάκη περίμεναν τα μέτρα που θα ανακοίνωνε ο Τσίπρας, άρχισαν να μας λένε για τις διακοπές του πρωθυπουργού.

Από την άλλη οι παρατρεχάμενοι της ΝΔ όλες τις προηγούμενες ημέρες ενίσχυαν τις ανοησίες του εφήμερου προέδρου τους, οι οποίοι θέλοντας και μη, όταν έρθουν στη βουλή θα υπερψηφίσουν τα μέτρα του Τσίπρα. Και έτσι για ακόμη μια φορά ο κόσμος θα καταλάβει τη φαιδρότητα και την ανικανότητα ολόκληρης της ακροδεξιάς παράταξης. Και είναι τόσο προβληματικοί και αντικοινωνικοί, που καθυστερούν τη βουλή από το νομοθετικό της έργο, έχοντας κάνει πρόταση μομφής στον Παύλο Πολάκη, γιατί απάντησε σε υποψήφιο ευρωβουλευτή της. Καθυστερούν δηλαδή τη βουλή να κάνει σοβαρή δουλειά ψηφίζοντας τα μέτρα μια ώρα αρχύτερα, ώστε η κοινωνία να ανακουφιστεί λίγο έπειτα από τόσα χρόνια που τη λεηλάτησαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τα αφεντικά τους. Ο Μητσοτάκης καθυστερεί την κοινωνία, ενώ οι πολίτες περιμένουν να δουν τι θα κάνουν με τη ζωή τους. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν δήθεν πρόεδρο, που μαζί με τους «Άριστους» χρεωκόπησαν και τη χώρα και το κόμμα τους;

Ο εφήμερος και νεοφιλελεύθερος πρόεδρος της ΝΔ και ο ακροδεξιός αντιπρόεδρός της περιφέρονται περίλυποι και αγχωμένοι έχοντας καταντήσει ο Franco και ο Ciccio, βυθισμένοι στην πολιτικής ανυπαρξίας. Η διαφορά είναι ότι ούτε γέλια προκαλούν ούτε αστείοι είναι πια. Προκαλούν ανησυχία και φόβο στην κοινωνία, η οποία βλέπει ότι υπάρχει μια απειροελάχιστη μεν, πιθανότητα να γίνουν κυβέρνηση και αυτό λούζει το λαό κρύος ιδρώτας. Η ανικανότητά τους αλλά πολύ περισσότερο ο κυνισμός και η αντικοινωνικότητά τους έχει αρχίσει να δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στο δημόσιο βίο. Αυτοί οι φαιδροί και ανούσιοι εν αναμονή (ο μη γένοιτο) ηγεμονίσκοι, θα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…