ΔΣ

Δημήτρης Σούλτας

Θα μας βάλουν να απολογηθούμε και για τον Φουρθιώτη

Πιο πιθανό στην επόμενη Βουλή ο Φουρθιώτης να κάθεται στα βουλευτικά έδρανα, παρά να απολογηθούν όσοι φλερτάρουν με την τρασίλα

175665543 3785839488137718 7698041628146959362 n

Δεν είναι πρωτόγνωρο η trash tv να μπαίνει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Πριν από όχι πολλά χρόνια βλέπαμε εκπομπές του Άδωνη, του Βελόπουλου, του Λεβέντη για το χαβαλέ, ξεσηκώναμε ατάκες, τα “τώρα επιτέλους θα με πιστέψουν και τα ζώα”, “τα λιγουρεύεστε”, “οι επιστολές του Ιησού” είχαν περάσει από τα χείλη των περισσότερων.

Είναι γεγονός ότι κανείς δεν είχε προβλέψει ότι αυτοί οι αστέρες κάποια στιγμή θα γίνουν αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και υπουργοί, αλλά το εκλογικό σώμα κατέβαινε τα σκαλοπάτια δέκα- δέκα, οπότε πλέον όλα τα περιμένεις.

Ο Φουρθιώτης είναι διαφορετική περίπτωση.

Ένα αγράμματο νούμερο, που έκανε παρέα με νταβατζήδες, γραφικούς της νύχτας, όπου εκπαιδεύτηκε καταλλήλως και έγινε γνωστός κυρίως ως προαγωγός της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Τα όνειρά του όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Με διάφορες υπόγειες διαδρομές μπήκε στο χώρο των ΜΜΕ, για την ακρίβεια στην πιο trash εκδοχή τους. Έγινε μέχρι και διευθυντής προγράμματος σταθμού (του “Έψιλον” πριν πουληθεί στον Σαββίδη).

Εκεί άρχισε να καταστρώνει σχέδια ακόμα και για την κάθοδό του στην πολιτική (θα θυμάστε ίσως ότι είχε ανοίξει και πολιτικό γραφείο). Με αυτόν τον τύπο λοιπόν, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης αντάλλασσαν μηνύματα. “φιλάκια” και φιλοφρονήσεις, του υπόσχονταν εξυπηρετήσεις, όπως τους υποσχόταν και ο Φουρθιώτης.

Κάποια στιγμή του διέθεσαν και 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε. Κάποια άλλη στιγμή του έβγαλαν και ένα ποσό από την λίστα Πέτσα και το οποίο πήραν πίσω μετά το κράξιμο στα σόσιαλ. Υπουργός της κυβέρνησης κατήγγειλε ότι ο Φουρθιώτης μπήκε στο υπουργείο του και απειλούσε θεούς και δαίμονες για τα λεφτά που έπαιρνε και κόπηκαν. Όλα αυτά συνέβησαν πριν ο Φουρθιώτης αρχίσει να βγάζει στη φόρα τα SMS. 

Σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις. Αντ’ αυτού οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν αρνούνται τη σχέση τους με τον Φουρθιώτη, αλλά προσπαθούν να την υποβαθμίσουν. Και θα μας ήταν αδιάφορο αν είχαν σχέσεις στην προσωπική τους ζωή και με τον Φουρθιώτη και με τον Μίστερ Εθνικά Μπούτια και με τον Κάτμαν και με τον Βας Βας και με την Ελένη Λουκά και με όποιον τραβούσε η όρεξή τους.

Αλλά εδώ μιλάμε για χρήμα. Μιλάμε για τα λεφτά που παντελόνιασε από το ελληνικό δημόσιο ο Φουρθιώτης με μαϊμού εταιρείες, που τα πληρώσαμε ΕΜΕΙΣ, μιλάμε για το κόστος της φύλαξής του που το πληρώσαμε ΕΜΕΙΣ, μιλάμε για εμβάσματα και διευκολύνσεις που τις πληρώνουμε εμείς. 

Και αντί να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και να απολογηθούν, κουνάνε και το δάχτυλο ότι υποβαθμίζεται ο πολιτικός διάλογος. Και πληρώνουμε κερατιάτικα για ένα νούμερο και θα απολογηθούμε και από πάνω. 

Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι θεωρώ πιο πιθανό στην επόμενη Βουλή ο Φουρθιώτης να κάθεται στα βουλευτικά έδρανα, παρά να απολογηθούν όσοι φλερτάρουν με την τρασίλα, κάνοντας βουτιές στα πορτοφόλια μας.

* Αναδημοσίευση από το Facebook του Dimitris Soultas – Soulta Ferta

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…