ΠΤ

Παιδί Τραύμα

Ο φασισμός θα πεθάνει από εσένα. Στο δρόμο.

Ο φασισμός είναι παντού, σε κάθε πράξη μίσους σε κάθε πράξη ανωτερότητας. Δε θα πεθάνει μόνο με μια δικαστική απόφαση.

fyssas12

Τη μέρα εκείνη που στάθηκες μπροστά στον συνάνθρωπό σου και είπες «εγώ δεν είμαι σαν εσένα, εγώ είμαι ανώτερος», εκείνη τη μέρα γεννήθηκε ο φασισμός. Τη μέρα που είπες «αυτή η γη κι αυτός ο αέρας είναι δικά μου». Τη μέρα που είπες «εγώ είμαι αυτός που πρέπει κι εσύ δεν είσαι αυτός που πρέπει». Τη μέρα εκείνη που μίσησες. Εκείνη τη μέρα γεννήθηκε ο φασισμός. Και την Τετάρτη ο κόσμος θα δώσει μια ακόμα μάχη για τη συντριβή του.

Ο φασισμός είναι παντού, σε κάθε πράξη μίσους σε κάθε πράξη ανωτερότητας. Δε θα πεθάνει μόνο με μια δικαστική απόφαση. Ο φασισμός εφορμά πάνω στην καθημερινή κρατική πρακτική της απόλυτης υπακοής, της απόλυτης υποταγής και σου επιβάλλει μια ολόκληρη μορφή ζωής: είσαι ανώτερος και πρέπει να πράξεις ανάλογα. Είσαι ανώτερος και πρέπει να εξαλείψεις τον εχθρό σου. Είσαι ανώτερος και πρέπει να σκοτώσεις ότι σε εμποδίζει. 

Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνο μέσα απ’ την αστική δικαιοσύνη. Θα πεθάνει ακριβώς όπως τον πολέμησε ο Φύσσας, που ύψωσε άφοβα το ανάστημα του απέναντι στους φασίστες. Ο φασισμός θα πεθάνει με την αντίσταση και το κίνημα από τα κάτω. Ενάντια σε κάθε πατριδοκαπηλία, θρησκεία και θεσμικό ναζισμό. 

Ο φασισμός θα πεθάνει από εσένα. Στο δρόμο.

* Tο Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική. Έχει κυκλοφορήσει δύο album. Τις “Μυστικές Χορευτικές Κινησεις” (2018) και το «Θα καταστρέψω τον κόσμο» (2020), που βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία που συνελήφθη από τις αρχές στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.