Ο ευτελισμός των ηθών

Πριν από λίγες ημέρες είδα στο Facebook μια ανάρτηση και δεν πίστευα στα ματιά μου. Ήταν ένα σχόλιο από τον Τσουκαλαδάκη, το στέλεχος της ΝΔ, σε μια ανάρτηση μας κοπέλας με το εξής περιεχόμενο: «Άδωνι στην φυλακή να κλείσετε πρώτα τον παιδεραστή πρώην βουλευτή του κόμματος σου και άσε τον Πολάκη».

58bd21231dc5240a078b4621

του Γιώργου Φλωρά

Απευθυνόταν η κοπέλα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και του έλεγε το αυτονόητο. Προτού ασχοληθούν να κλείσουν στην φυλακή τον Πολάκη να ασχοληθούν περισσότερο για να κλείσουν στην φυλακή τον Νίκο Γεωργιάδη. Τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ και υπεύθυνο Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, έως την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε δίωξη εναντίον του για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής.

Η υπόθεση, ως γνωστό, αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα το 2016 από τον Βαξεβάνη, αφού όταν έγινε γνωστή το 2011, όταν και συνελήφθη ο Γεωργιάδης στην Μολδαβία, αποσιωπήθηκε πλήρως και από την ΝΔ και από τα «ελεύθερα» ΜΜΕ που έμαθαν αμέσως το θέμα. Θάψανε την είδηση του ασελγού, που στην συνέχεια έγινε δεξί χέρι του Κυρ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση βρίσκεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη και σύντομα έχει οριστεί η επανάληψη της δίκης.

Στο σχόλιο της κοπέλας λοιπόν απάντησε ο Τσουκαλαδάκης. Το δικό του σχόλιο ανατριχιαστικό. Το μεταφέρω όπως κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο:

«George Athanatios Tsoukaladakis: Από πού και ως πού παιδεραστής κάποιος με συναινετικό σεξ με 17χρονο επί πληρωμή; Πάτε καλά; Ο Πολάκης θα μπει φυλακή πάντως και όχι μόνος του».

Δεν χρειάζεται να είσαι γονιός για να ανατριχιάσεις με την θεωρία της νομιμότητας του σεξ με 17χρονο, χαρακτηρίζοντας την συναινετική επειδή είναι με πληρωμή. Προφανώς, βέβαια, ο Τσουκαλαδάκης παραδέχεται ότι ο Νίκος Γεωργιάδης πήγαινε με παιδιά στην Μολδαβία επί πληρωμή, αλλά το θεωρεί νόμιμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα στα μάτια μου διαβάζοντας το σχόλιο, ως απάντηση σχολίου προς τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έκανα αίτημα φιλίας στην κοπέλα και διαπίστωσα ότι το σχόλιο του Τσουκαλαδάκη είχε σβηστεί όμως πριν γίνει αυτό και η κοπέλα και οι άλλοι φίλοι της είχαν ανταποκριθεί όπως έπρεπε στον Τσουκαλαδάκη, ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Το διαδίκτυο γέμισε με το screenshot του σχολίου του Τσουκαλαδάκη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η απάθεια της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως του Άδωνι Γεωργιάδη σε αυτό. Μου έκανε εντύπωση αρχικά οφείλω να ομολογήσω. Η δεύτερη σκέψη μου ήταν να αναλογιστώ πώς αντέδρασε η ΝΔ όταν δημοσιοποιήθηκε ότι το δεξί χέρι του Μητσοτάκη κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Καμία ανακοίνωση από το κόμμα. Ούτε καν αποπομπή του. Ο ίδιος παραιτήθηκε και εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για πολιτικές σκοπιμότητες.

Έρχεται τώρα, σούπερ προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, ένας άνθρωπος που βρίσκεται κολλητά στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, και εκφράζει μια άποψη που είναι το λιγότερο αισχρή. Μια άποψη που από μόνη της αποτελεί λεκτικό αδίκημα. Μια άποψη για την οποία θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί αμέσως από την ΝΔ, ένα κόμμα που την οικογένεια την έχει πολύ ψηλά στα πιστεύω της. Και όμως σιωπή απόλυτη.

Μου κάνει εντύπωση δε η σιωπή του Άδωνι Γεωργιάδη. Ενός ανθρώπου που έχει άποψη για τα πάντα. Ενός ανθρώπου που καθημερινά βρίσκεται με το κινητό στο χέρι για να γράψει στο Twitter και να απαντήσει σε σχόλια τρίτων. Χαμπάρι δεν πήρε ο αντιπρόεδρος; Μπορεί ,είναι η αλήθεια, μέσα στον ορυμαγδό των tweets που του απευθύνουν να του διέφυγε. Είπα, αφού του διέφυγε, ας του κάνω εγώ την ερώτηση. Τον ρώτησα αν καταδικάζει τον ασελγό Γεωργιάδη και τον Τσουκαλαδάκη που τον υποστηρίζει. Καμία απάντηση, αντίθετα στρατιά από trolls μου έκαναν επίθεση.

Δεν έχω αμφιβολία λοιπόν. Δυστυχώς για ένα κόμμα που έχει σημαντική ιστορία στον τόπο, η πολιτική τους απέναντι σε ένα ειδεχθές έγκλημα, την ασέλγεια σε βάρος ανήλικων αγοριών, είναι πολιτική ανοχής. Δεν καταδικάζουν τους ασελγούς. Δεν καταδικάζουν τα στελέχη τους που υποστηρίζουν ότι το «συναινετικό σεξ με 17χρονο, με πληρωμή» είναι νόμιμο. Και προφανώς δεν μιλάω για τους υποστηρικτές του κόμματος αλλά για την ηγεσία του.

Όσον αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, θεωρώ ντροπή του το γεγονός ότι δεν καταδικάζει απερίφραστα τον πρώην Βουλευτή και το στέλεχος της ΝΔ. Θεωρώ εξευτελιστικό, εκ μέρους του, για τους υποστηρικτές του ότι δεν διώχνει με κλωτσιές από την ΝΔ κάθε στοιχείο που υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο έναν ασελγό.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…