O εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος με την ανθρωπιστική του στάση απέναντι στους πρόσφυγες τιμά την Ελλάδα. Κάτι που αναγνώρισε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θέλησε να τον τιμήσει. Μέχρι που έπεσε επάνω της η μισαλλόδοξη ακροδεξιά της ΝΔ και κατάφερε να αφαιρέσει το όνομα του από τα τιμώμενα πρόσωπα.

07

Η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ, δηλαδή η «Ομάδα Προπαγάνδας» της ΝΔ, τα έβαλε ξαφνικά με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο και τον Στέλιο Κούλογλου: «Είναι ανατριχιαστικό, τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο».

Και πήρε πάσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και απόσωσε. Μίλησε για «σκαιά κατασυκοφάντηση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελλάδας…». Και όλο αυτό το ακροδεξιό κρεσέντο, έτρεξαν να το αναπαράγουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ και ο Γιάννης Οικονόμου βάζουν στο στόμα τους τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Δεν θα έπρεπε. Η πλειοψηφία τους δεν είναι ευτυχείς με αυτά που τους υποχρεώνουν να κάνουν. Το λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Η προσφυγική ζωή του λιμενικού σώματος έχει δύο υποστάσεις. Τη σωτήρια παρουσία του στα χρόνια της έντονης προσφυγικής κρίσης, με σύμβολο του τον αξιωματικό Κυριάκο Παπαδόπουλο και τη σημερινή ντροπή των push backs.

Επειδή στη ΝΔ το παίζουν υπερπατριώτες και υπερεθνικόφρονες και λένε ότι είναι ανατριχιαστικό ναυπάρχουν καταγγελίες για τα push backs, τη ίδια στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας θα τους ρωτήσουμε: Τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας, την ώρα που η ηγεσία της Τουρκίας θέτει συνεχώς θέματα στο Αιγαίο και στα νησιά, γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία άρματα του Ελληνικού στρατού ρωσικής κατασκευής; Λένε ότι θα αντικατασταθούν από αντίστοιχα γερμανικά. Και επειδή όλα γίνονται στα μουλωχτά και κανένας δεν ξέρει με ποιους και τι ακριβώς συμφωνήθηκε και επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση που έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα θέλαμε μια διαβεβαίωση ότι πρώτα θα έρθουν τα γερμανικά άρματα στην Ελλάδα, πρώτα θα ενταχθούν στον ελληνικό στρατό και μετά θα στείλουν τα ρωσικά άρματα στην Ουκρανία. Αλλιώς θα είναι πισώπλατη επίθεση στην αμυντική δυνατότητα του στρατού στα νησιά μας και τον Έβρο. Τα όπλα στην Ουκρανία είναι μια θολή συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμφιβάλουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης αν αυτό υπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον. Έπρεπε να είμαστε μέρος της ειρήνης και όχι μέρος του πολέμου. Κάτι ψέλλισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ότι θα δώσουμε όπλα που μας περισσεύουν, όπλα από τα αποθέματα μας, όπλα περίπου άχρηστα. Δηλαδή οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν τους Ρώσους με τα δικά μας σαπάκια και τα ληγμένα; Δεν μας τα λέει πολύ καλά ο κύριος Παναγιωτόπουλος!

Η εθνικώς υπερήφανη κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει στην επικαιρότητα να είναι τα θέματα «νόμου και τάξης» και «πατριωτισμού». Γι αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν σχετικά γεγονότα. Τα ΜΑΤ πυροβολούν εν ψυχρώ τον φοιτητή στο ΑΠΘ και ο Μητσοτάκης μιλά για «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα». Τώρα στοχοποιούν τον Ιάσονα Αποστολόπουλο. Θέλουν ο κόσμος να ασχολείται μ’αυτά. Δεν θέλουν να μιλάμε για την ακρίβεια, για την ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, για το ρεκόρ
των νεκρών του κορονοϊού που πλησιάζουν τις τριάντα χιλιάδες.

Η ΝΔ δεν θέλει να μιλάμε για την καθημερινότητα του κόσμου, που με την ταξική της μεροληψία υπέρ των ελίτ, τον κάνει να υποφέρει. Την βολεύει να το παίζει «νόμος και τάξη» και εθνική υπερηφάνεια. Όπως όμως έλεγε ο Άγγλος Σάμιουελ Τζόνσον, που έζησε γύρω στα 1750, «O εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων». Και το δόγμα νόμου και τάξης θα συμπληρώναμε εμείς.
Ακούστε τον «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ. Κάτι ήξερε ο Σάμιουελ Τζόνσον για εσάς πριν από τριακόσια χρόνια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…