Ο Ερντογάν ζητά γερμανική βοήθεια για την σύλληψη υποστηρικτών του Γκιουλέν

Τη συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, για έρευνα και έκδοση φερόμενων ως υποστηρικτών του Γκιουλέν, ζήτησε η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

57913db81dc524a97a8b4f82

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένος να περιοριστεί σε διώξεις εντός Τουρκίας, αλλά σκοπεύει να επεκταθεί.

Έτσι, η κυβέρνηση της Τουρκίας έστειλε στις γερμανικές αρχές αιτήματα για 40 έρευνες και τρεις εκδόσεις που συνδέονται με υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως ιθύνων νους του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα.

Ήδη στην Τουρκία οι μαζικές εκκαθαρίσεις έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, αφού οι αρχές συνέλαβαν ή απέλυσαν δεκάδες χιλιάδες μέλη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και αξιωματούχους, δικαστές και δημόσιους λειτουργούς λόγω φερόμενων σχέσεών τους με το κίνημα του Γκιουλέν.

Επικαλούμενο διαβαθμισμένα έγγραφα, το Spiegel αναφέρει πως η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας ζήτησε από την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών (BND) της Γερμανίας να τη βοηθήσει στη σύλληψη υποστηρικτών του Γκιουλέν στη Γερμανία.

Το περιοδικό αναφέρει πως η τουρκική μυστική υπηρεσία θέλει από την BND να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να παρακινήσει γερμανούς βουλευτές να αναλάβουν δράση εναντίον υποστηρικτών του Γκιουλέν και να τους εκδώσουν στην Τουρκία.

Εκπρόσωπος της BND δήλωσε πως η υπηρεσία δίνει αναφορά για τις επιχειρησιακές πλευρές του έργου της μόνο στη γερμανική κυβέρνηση και στις αρμόδιες αρχές της κάτω βουλής του κοινοβουλίου.

Αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε: «Δεν είναι η πολιτική μας να σχολιάζουνε επιχειρήσεις υπηρεσιών πληροφοριών. Εντούτοις αναμένουμε απ’ όλους τους φίλους και συμμάχους μας να βοηθήσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας για να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους τα όργανα της FETO».

FETO είναι μια συντομογραφία που αντικαθιστά τη φράση «Γκιουλενιστική Τρομοκρατική Οργάνωση», με την οποία η Άγκυρα αναφέρεται στο κίνημα του Γκιουλέν.

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…