Ο Ερντογάν σε ρόλο ειρηνοποιού που επιθυμεί λύση στο Κυπριακό

«Μια βιώσιμη λύση στη διχοτομημένη Κύπρο θα έφερνε την ειρήνη στην περιοχή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 44η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

5b5202a21dc524ce4e8b4591

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίτευξη του στόχου μιας λύσης για την Κύπρο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Ανατολική Μεσόγειο να γίνει ένας χώρος ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, στο μήνυμά του προς τους τουρκοκύπριους και τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ ), Μουσταφά Ακιντζί, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους.

«Έχοντας αποδείξει κάθε φορά την αφοσίωσή τους για ειρήνη και εξεύρεση λύσης στο νησί, ο Τουρκοκύπριος λαός έχει δείξει ότι έχει την θέληση να ξεπεράσει κάθε είδους κακουχία παρά όλους τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους υπόκεινται», δήλωσε Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε παράλληλα, τη συνεργασία της Τουρκίας κατά το τελευταίο μισό αιώνα για την εξεύρεση μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης στο Κυπριακό.

«Καμία από τις διεργασίες διαπραγμάτευσης δεκαετιών δυστυχώς δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω της επίμονης απόρριψης των Ελληνοκυπρίων για την ίδρυση μιας νέας σχέσης με βάση την πολιτική ισότητα με τους Τουρκοκύπριους, παρόλο που ο τουρκοκυπριακός λαός και η πατρίδα της Τουρκίας εκπλήρωσαν δεόντως όλες τις ευθύνες τους από αυτή την άποψη».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους αδελφούς και τις αδελφές Τουρκοκύπριους, να στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στο δρόμο που θα ακολουθήσει και να είναι η εγγύηση ενός περιβάλλοντος ειρήνης, ελευθερίας και σταθερότητας, στο νησί της Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο» κατέληξε. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…