Ο Ερντογάν παραδίδει μαθήματα νομιμότητας

Ο πρόεδρος της χώρας που παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο, προκαλεί εκ νέου με δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «ληστές που θέλουν να αρπάξουν ότι δικαιούται η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο». Προς το παρόν ο «σουλτάνος» προσπαθεί να καταπιεί το γεγονός ότι η Exxon Mobil ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς να τον ρωτήσει.

Στη διάρκεια τελετής καθέλκυσης νέας κορβέτας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προειδοποιώντας ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις του τελευταίου καιρού στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή και στις θάλασσες, τόνισε ο Ερντογάν. «Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή.

Σίγουρα δεν θα δεχτούμε προσπάθειες να στερήσουν τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλων. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν.

Όπως εμείς δώσαμε το μάθημα στους τρομοκράτες στη Συρία με τον ίδιο τρόπο δεν θα αφήσουμε ελεύθερο το πεδίο στους ληστές των θαλασσών», κατέληξε ο Ερντογάν

Τελικά το θράσος δεν έλειψε ποτέ από την Τουρκία, πόσο μάλλον από τον ίδιο τον «σουλτάνο». Προς το παρόν μάλλον προσπαθεί να καταπιεί το γεγονός ότι η Exxon Mobil ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς να τον ρωτήσει!
 

 

Kλίμα εκφοβισμού από την Ντ. Μπακογιάννη στη Ροδόπη: Εάν εσείς δεν με στηρίξετε, εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω

Kλίμα εκφοβισμού από την Ντ. Μπακογιάννη στη Ροδόπη: Εάν εσείς δεν με στηρίξετε, εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω

Σε μια άκρως απαράδεκτη δήλωση που αποτελεί ωμό εκβιασμό δημιουργώντας κλίμα στην μειονότητα προχώρησε η…

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας σε μεγάλα Φεστιβάλ…