Ο Ερντογάν μας απειλεί και στα ελληνικά

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τις τουρκικές προκλήσεις δίνοντας για μια ακόμη φορά έμφαση να στοχοποιεί τον διασώστη Αποστολόπουλο και τον Γιάννη Μπουρνούς  

Ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει διαρκώς τη θερμοκρασία στα ελληνοτουρκικά και στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να το αποδέχεται  επικοινωνιακά, ξεχνώντας το πρόσφατο παράδειγμα με το μπες-βγες του «Oruc Reis» όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση «οι καιρικές συνθήκες  ευθύνονται για το γεγονός ότι το τουρκικό πλοίο μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα». Μάλιστα η κυβέρνηση τότε είχε σηκώσει τους τόνους  καθώς με διθυραμβικές διαρροές έκανε λόγο για τη συμφωνία με την Αίγυπτο προκειμένου να διαμορφώσει σχετικό κλίμα, για το πόσο σκληρά θα απαντήσει στην τουρκική πρόκληση. 

Συγκεκριμένα, με σειρά αναρτήσεων του που δημοσιεύει στα ελληνικά, ο Ερντογάν αναφέρει «προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν». 

Τονίζει δε ότι «η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Όπως υποστηρίζει ο τούρκος πρόεδρος «η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν».

«Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας» αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος, ανοίγοντας  τον δρόμο των δικαστικών διεκδικήσεων.

Σημειώνει ακόμα ότι η Τουρκία «ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών».

Για να προσθέσει «βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας».

 

Μήπως ήρθε η ώρα να απαντήσει ουσιαστικά η κυβέρνηση στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου; η την βολεύει η προκλητικότητα φτιάχνοντας κλίμα…ενόψει και των εκλογών; 

Γυναικοκτονία-Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Γυναικοκτονία-Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Ανέκφραστος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το πέρας της πορείας για τα 15 χρόνια από την εν ψυχρώ…