Ο Ερντογάν δείχνει και πάλι την δύναμή του – Απειλείται με φυλάκιση ο Κιλιτσντάρογλου για ένα σκίτσο στο Twitter

Ακόμα και στην φυλακή μπορεί να τον οδηγήσει ένα σκίτσο που ανέβασε στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

5b4f151a1dc524e50f8b46a8

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας διέταξαν έρευνα εις βάρος του αρχηγού του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για το σκίτσο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άρση της ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου. Αν συμβεί αυτό, τότε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να βρεθεί στην φυλακή μέχρι να δικαστεί.

Το σκίτσο δείχνει διάφορα ζώα και συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή».

Ο Γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε κριτική στον Ερντογάν για την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που είχαν φτιάξει ένα μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους στις 6 Ιουλίου στην Άγκυρα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει ένα σκίτσο που έδειχνε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν. Το έργο είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ».

Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη