Newsroom

Newsroom

Ο επικεφαλής της Interpol, προειδοποιεί για το τι έρχεται μετά τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Προειδοποιήσεις ότι τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία, μετά τη λήξη του πολέμου, θα καταλήξουν στη «μαύρη» αγορά εξέφρασε ο επικεφαλής της Interpol, Γιούργκεν Στοκ και προέτρεψε τα κράτη - μέλη της Interpol, να συνεργαστούν για τον εντοπισμό όπλων.

οπλα

«Μόλις σιγήσουν τα όπλα (σ.σ. στην Ουκρανία), θα έρθουν τα παράνομα όπλα. Αυτό το γνωρίζουμε από πολλές άλλες συγκρούσεις. Οι εγκληματίες ακόμη και τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, εστιάζουν σε αυτά» δήλωσε ο Γιούργκεν Στοκ σύμφωνα με τον Guardian.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Interpol επεσήμανε ότι ήδη ομάδες εγκληματιών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πολέμου και να καρπωθούν τα όπλα, «ακόμη και εκείνα που χρησιμοποιούνται από τον στρατό και των βαρέων όπλων».

Ο ίδιος σημείωσε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης εμπορίας όπλων μεμονωμένα «γιατί αυτές οι ομάδες λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Πρέπει να ανησυχούμε και πρέπει επίσης να περιμένουμε ότι αυτά τα όπλα θα διακινηθούν όχι μόνο σε γειτονικές χώρες αλλά και σε άλλες ηπείρους» προειδοποίησε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η Interpol καλεί τα μέλη της να χρησιμοποιήσουν τη βάση δεδομένων ώστε να μπορούν να εντοπιστούν τα όπλα.

«Είμαστε σε επαφή με τις χώρες μέλη για να τις ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία. Οι εγκληματίες ενδιαφέρονται για όλα τα είδη όπλων. Κάθε όπλο που μπορεί να μεταφερθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς» τόνισε ο ίδιος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…